A csirkehúst vágd kisebb darabokra. Egy tálban keverd össze a joghurtot, sót, borsot, kurkumát, köményt és finomra vágott koriandert. Tedd bele a csirkehúst, keverd el jól, és hagyd pácolódni 30 percig.
Ha több időd van, hagyd a csirkét pihenni egy-két órán át, hogy az ízek jobban átjárják.
Közben a rizst öblítsd le, majd forralj vizet. Tedd a rizst a vízbe, és főzd 10-12 percig, amíg megpuhul.
Ha ízesebb rizst szeretnél, a főzővízhez tegyél egy kis sót és egy kis fahéjat.
A hagymát és fokhagymát finomra vágd. Egy nagy serpenyőben forrósíts olajat, majd pirítsd meg benne a hagymát és fokhagymát, amíg üvegesek lesznek.
Ha nem szereted, ha a fokhagyma megég, próbáld alacsonyabb hőfokon pirítani, hogy ne keseredjen meg.
Add hozzá a bepácolt csirkehúst, és pirítsd meg minden oldalát, amíg szép aranybarna nem lesz.
Ne mozdítsd a húst túl gyakran, így jobban meg tudja kapni a kívánt pörkölt kérget.
Ezután öntsd hozzá a főtt rizst a serpenyőbe, keverd össze alaposan, majd add hozzá a cilantro-t, és párold össze az ízeket 5 percig.
A rizs és a hús párolásával a hozzávalók teljesen összeérnek, és még gazdagabb ízvilágot adnak.
Tálald forrón, és szórj a tetejére friss koriandert.
Friss korianderrel a végén tálalva az étel friss, fűszeres ízt kap, ami remekül kiemeli a joghurtos csirke ízét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.