Mandi joghurttal tálalva, fűszeres csirkehússal és rizs körettel

Mandi joghurttal

A Mandi étel egy tradicionális perui fogás, amely a joghurtos csirkehús és a fűszeres rizs kombinációjából született. Az étel különlegessége a joghurtos pác, ami még szaftosabbá és ízesebbé teszi a csirkehúst. Az étel gazdag ízvilága és friss korianderrel való tálalása mind a perui étkezési kultúra szerves részét képezik. A Mandi joghurttal egy ideális étel a családi vacsorákra, vagy bármilyen hétköznapi étkezésre, amit egy kis fűszeres frissességgel szeretnél feldobni.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 55 perc
1800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Csirkehús (combok vagy mell)
200 g Joghurt
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 tk. Kömény
1 tk. Kurkuma
1 csokor Koriander
1 csokor Cilantro
300 g Kávébarna rizs
2 ek. Olaj
1 tk.
0.5 tk. Fekete bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkehúst vágd kisebb darabokra. Egy tálban keverd össze a joghurtot, sót, borsot, kurkumát, köményt és finomra vágott koriandert. Tedd bele a csirkehúst, keverd el jól, és hagyd pácolódni 30 percig.

    Ha több időd van, hagyd a csirkét pihenni egy-két órán át, hogy az ízek jobban átjárják.

    2

    Közben a rizst öblítsd le, majd forralj vizet. Tedd a rizst a vízbe, és főzd 10-12 percig, amíg megpuhul.

    Ha ízesebb rizst szeretnél, a főzővízhez tegyél egy kis sót és egy kis fahéjat.

    3

    A hagymát és fokhagymát finomra vágd. Egy nagy serpenyőben forrósíts olajat, majd pirítsd meg benne a hagymát és fokhagymát, amíg üvegesek lesznek.

    Ha nem szereted, ha a fokhagyma megég, próbáld alacsonyabb hőfokon pirítani, hogy ne keseredjen meg.

    4

    Add hozzá a bepácolt csirkehúst, és pirítsd meg minden oldalát, amíg szép aranybarna nem lesz.

    Ne mozdítsd a húst túl gyakran, így jobban meg tudja kapni a kívánt pörkölt kérget.

    5

    Ezután öntsd hozzá a főtt rizst a serpenyőbe, keverd össze alaposan, majd add hozzá a cilantro-t, és párold össze az ízeket 5 percig.

    A rizs és a hús párolásával a hozzávalók teljesen összeérnek, és még gazdagabb ízvilágot adnak.

    6

    Tálald forrón, és szórj a tetejére friss koriandert.

    Friss korianderrel a végén tálalva az étel friss, fűszeres ízt kap, ami remekül kiemeli a joghurtos csirke ízét.