Mangós cider tálalva pohárban

Mangós cider

A mangós cider különleges egzotikus élményt nyújt, amely a nyári esték és az őszi napok kedvence lehet. A mangó édes íze és a fűszerek harmóniája egyedi és frissítő italt eredményez. Ez a recept ideális baráti összejövetelekre, családi vacsorákra vagy akár egy csendes, otthoni estére is.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 20 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 db Friss mangó
500 ml Alma cider
2 ek. Méz
1 db Fahéjrúd
4 db Szegfűszeg
2 ek. Citromlé
1 ág Friss menta

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Mosd meg a mangót, hámozd meg, vágd félbe, távolítsd el a magját, majd szeleteld kisebb darabokra. Tipp: Ha a mangó túl érett, kanállal is kikanalazhatod a húsát.

    A mangót úgy hámozhatod meg a legkönnyebben, ha a két felét kockákra bevágod a héjáig, majd kifordítod és levágod a kockákat.

    2

    Egy közepes lábosba öntsd az alma cidert, add hozzá a mézet, a fahéjrudat és a szegfűszegeket. Keverd addig, amíg a méz feloldódik.

    Használj jó minőségű mézet, hogy a cider íze még finomabb legyen.

    3

    Add hozzá a mangódarabokat a lábosba, és közepes lángon melegítsd az italt. Tipp: Ne forrald fel, hogy a mangó természetes aromája megmaradjon.

    A mangó egy részét pürésítheted is, mielőtt hozzáadod a ciderhez, hogy sűrűbb legyen az ital.

    4

    Adj hozzá 2 evőkanál frissen facsart citromlevet, amely frissítő ízt kölcsönöz az italnak.

    A citromlé helyett használhatsz lime levet is, ha savanykásabb ízt szeretnél.

    5

    Keverd meg alaposan, és hagyd állni 5 percig a tűzről levéve, hogy az ízek összeérjenek.

    Ha hidegen szeretnéd fogyasztani, hagyd teljesen kihűlni, majd tedd a hűtőbe.

    6

    Tálalás előtt szűrd le a cidert, és a mangódarabokat rendezd el dekorációként a poharakban. Díszítsd friss mentával.

    A poharak szélét be is márthatod cukorba a még mutatósabb tálalásért.