Mosd meg a maracuját, majd vágd félbe, és kanalazd ki a gyümölcshúst. Tipp: Használj egy tálat a gyümölcshús gyűjtéséhez, hogy ne vesszen kárba a leve.
A maracuja húsát egy szűrőn átnyomva a magokat eltávolíthatod, ha nem szereted a textúráját.
Egy közepes méretű lábosba öntsd az alma cidert, add hozzá a mézet, a fahéjrudat és a szegfűszegeket. Keverd addig, amíg a méz teljesen feloldódik.
A méz helyett használhatsz más édesítőt is, például agavé szirupot vagy juharszirupot.
Add hozzá a maracujahúst a láboshoz, és közepes lángon lassan melegítsd az italt. Tipp: Ne forrald fel, hogy a maracuja friss íze és textúrája megmaradjon.
Ha intenzívebb maracuja ízt szeretnél, adj hozzá egy kevés maracuja pürét is.
Adj hozzá 2 evőkanál frissen facsart citromlevet, amely frissítő ízt kölcsönöz az italnak.
A citromlé helyett használhatsz lime levet is, ami még egzotikusabbá teszi az italt.
Keverd meg alaposan a cidert, és hagyd állni 5 percig a tűzről levéve, hogy az ízek összeérjenek.
Ha van időd, hagyd az italt hosszabb ideig állni, akár egy órán át is, hogy az ízek még jobban összeérjenek.
Tálalás előtt szűrd le az italt, és a maracujahúst dekorációként elhelyezheted a poharakban. Díszítsd friss mentával.
Az italt hűtve tálald, és díszítheted egy szelet naranccsal vagy lime-mal is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.