Mareun Ojingeo Soondae, egy tálon tálalva, gazdag tintahallal és rizses töltelékkel

Mareun Ojingeo Soondae

A Mareun Ojingeo Soondae egy hagyományos koreai étel, amely a tengeri herkentyűk és a rizs kombinációjából született. A tintahal gazdag ízvilágát a fűszeres rizs és a kókusztej krémes textúrája emeli ki. Az étel különösen népszerű a koreai konyhában, és az utcai árusok egyik favoritja. Az ételt gyakran friss korianderrel tálalják, amely frissességet ad a gazdag és ínycsiklandó fogásnak.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
500 g Tintahal
150 g Rizs
2 gerezd Fokhagyma
1 db Póréhagyma
2 szál Zöldhagyma
1 db Tojás
1 tk.
0.5 tk. Bors
1 tk. Szezámmag
200 ml Kókusztej
1 ág Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A tintahalat tisztítsd meg alaposan, és vágd le a fejet és a csápokat. Távolítsd el a belső részeket és öblítsd le hideg víz alatt.

    A tintahalat jól tisztítani kell, hogy eltávolítsuk az összes szennyeződést. Ha nem tudod, hogyan tisztítsd meg, kérj segítséget a halbolttól.

    2

    A rizst főzd meg sós vízben, majd hagyd kihűlni. A póréhagymát és zöldhagymát apróra vágd.

    A rizst kicsit meg is piríthatod egy serpenyőben, mielőtt főzni kezdenéd, hogy gazdagabb íze legyen.

    3

    Egy serpenyőben hevítsd fel az olajat, és pirítsd meg a fokhagymát és a hagymát, amíg megpuhulnak és illatosak lesznek.

    Ne pirítsd túl sokáig a fokhagymát, hogy ne keseredjen meg.

    4

    A megfőtt rizst keverd össze a pirított hagymával, a tojással, szezámmaggal, sóval és borssal. Ez lesz a töltelék.

    A töltelék állagának ne legyen túl laza, hogy könnyen bele lehessen tölteni a tintahalba.

    5

    A tintahal testét óvatosan töltsd meg a rizses keverékkel. Ügyelj arra, hogy ne tömd túl, mert a rizs megdagad főzés közben.

    Ha nem tudod megfelelően megtölteni, használj egy kis kanalat, hogy ne szakadjon szét a tintahal.

    6

    Miután megtöltötted a tintahalat, tedd egy serpenyőbe, és süsd meg közepes lángon, amíg a tintahal szépen megpirul, kb. 5-7 percig.

    Ha nem szeretnél olajat használni, a tintahalat párolhatod is egy kevés vízben.

    7

    Tálald a kész ételt friss korianderrel és egy kis kókusztejjel, hogy gazdagabb ízt adj neki.

    A kókusztej friss, krémes ízt ad a tintahalhoz, és remekül passzol a fűszeres rizses töltelékhez.