Marha Bulgogi Rizzsel koreai stílusú étel tálalva

Marha Bulgogi Rizzsel

A Bulgogi a koreai konyha egyik legismertebb ételének számít, melyet marhahúsból készítenek, és fűszeres szójaszószban pácolják. A Marha Bulgogi Rizzsel változata a hagyományos bulgogi ízeket ötvözi a friss rizzsel, így egy tökéletes, könnyen elkészíthető ételt eredményez. A rizs segít kiegyensúlyozni a fűszeres, sós ízeket, miközben a hús gazdag ízét tovább erősíti.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 45 perc
2000 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Marhahús (karaj vagy lapocka, vékony szeletekre vágva)
3 ek. Szójaszósz
2 ek. Barna cukor
2 ek. Szezámolaj
3 gerezd Fokhagyma (apróra vágva)
1 ek. Friss gyömbér (reszelt)
2 ek. Piros chili paszta (gochujang)
1 db Hagyma (karikázva)
200 g Rizs
1 tk. Szezámmag (pirítva)
2 ek. Olaj a sütéshez

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A marhahúst vékony szeletekre vágd fel, ügyelj arra, hogy egyenletes vastagságú szeletek legyenek, így könnyebben meg tudjuk sütni.

    Ha nehézséget okoz a hús szeletelése, tedd egy fél órára a fagyasztóba, hogy könnyebben vágd fel.

    2

    Készítsd el a pácot: egy tálban keverd össze a szójaszószt, barna cukrot, szezámolajat, reszelt gyömbért, fokhagymát és a gochujangot.

    A gochujang chili paszta erősen csípős, ha nem szereted a túl csípős ételt, csökkentsd a mennyiségét.

    3

    A szeletelt marhahúst tedd a pácba, és alaposan forgasd meg, hogy minden szelet jól bevonódjon a fűszeres keverékkel. Hagyd pihenni 30 percig, hogy a hús átvegye az ízeket.

    Ha van időd, pihentesd a húst akár egy órán keresztül, így az ízek még intenzívebbek lesznek.

    4

    A hagymát karikázd fel, majd egy serpenyőben melegíts olajat közepes lángon. Tedd bele a hagymát, és pirítsd 2-3 percig, amíg enyhén megpuhul.

    A hagymát ne pirítsd túl, mert megkeményedhet. Inkább csak enyhén üvegesedjen.

    5

    A marhahúst rakd a serpenyőbe, és folyamatos kevergetés mellett süsd meg. Ügyelj arra, hogy ne rakd bele egyszerre az összes húst, hogy a hús szép pirult legyen.

    Ne próbáld egyszerre túl sok húst a serpenyőbe tenni, mert akkor nem fog szépen megpirulni.

    6

    A rizst főzd meg a csomagoláson található utasítások szerint, majd tálald a kész bulgogit a friss rizs tetején.

    Ha még finomabb lesz, adj hozzá egy kis szezámolajat a főzés végén a rizshez.

    7

    Amikor a hús szépen megpirult, szórd meg pirított szezámmaggal, és tálald melegen a főtt rizzsel.

    A pirított szezámmag nemcsak ízben, hanem textúrában is gazdagítja az ételt.