Marhahús curry kókusztejjel és fűszerekkel tálalva

Marhahús curry

A marhahús curry egy egzotikus fogás, amely az indiai konyha gazdag ízvilágát hozza el az otthonodba. Ez a recept lágy kókusztejet, intenzív fűszereket és omlós marhahúst kombinál, amely minden alkalommal lenyűgözi a vendégeket. Ideális választás egy különleges vacsorára vagy hétvégi főzésre.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 2 óra
Teljes 2 óra 20 perc
650 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
800 g Marhahús (kockázott)
400 ml Kókusztej
2 db Vöröshagyma
4 gerezd Fokhagyma (zúzott)
2 tk. Gyömbér (reszelt)
2 ek. Currypaszta (piros vagy sárga)
2 db Paradicsom
3 ek. Olaj
1 tk. Római kömény
1 tk. Koriander (őrölt)
1 tk. Kurkuma
1 tk. Chilipehely
1 tk.
1 csokor Friss koriander
200 g Rizs (tálaláshoz)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A marhahúst vágd egyenletes kockákra. A hagymát aprítsd fel, a fokhagymát és a gyömbért zúzd össze.

    A marhahús legyen pörköltnek való hús, pl. lábszár vagy nyak. A kockák legyenek kb. 2-3 cm-esek, hogy egyenletesen főjenek meg.

    2

    Egy nagy lábosban hevítsd fel az olajat. Pirítsd meg a hagymát, amíg aranybarnára sül, majd add hozzá a fokhagymát és a gyömbért. Pirítsd további 1-2 percig.

    A hagymát közepes lángon pirítsd, hogy ne égjen meg. Ha túl gyorsan barnul, vedd lejjebb a hőfokot.

    3

    Add hozzá a currypasztát, római köményt, koriandert, kurkumát és chili pelyhet. Pirítsd a fűszereket 1-2 percig, hogy az aromák felszabaduljanak.

    A fűszerek pirítása nagyon fontos, mert így intenzívebb lesz az ízük. Vigyázz, hogy ne égesd meg őket, mert keserűek lesznek.

    4

    Tedd hozzá a marhahúst, és pirítsd, amíg minden oldala szépen megpirul. Adj hozzá apróra vágott paradicsomot, és főzd 5 percig.

    A húst magas lángon pirítsd, hogy kérges legyen. A paradicsom segít a hús puhításában.

    5

    Öntsd hozzá a kókusztejet, sózd meg, majd keverd össze. Fedd le, és lassú tűzön főzd 1,5-2 órán át, amíg a hús omlós nem lesz.

    A kókusztej sűrűségétől függően lehet, hogy több vagy kevesebb folyadékra van szükség. Ha a hús még nem elég puha, adj hozzá még egy kis vizet vagy alaplevet.

    6

    Tálald a marhahús curryt friss korianderrel megszórva, főtt rizzsel vagy naan kenyérrel.

    A curryt érdemes egy nappal korábban elkészíteni, mert akkor az ízek jobban összeérnek.