Először aprítsd fel a fokhagymát és a friss gyömbért. A marhahúst szeleteld nagyon vékony csíkokra – így gyorsabban megpuhul, és könnyen belefér majd a bao buciba. Tipp: ha kicsit megfagyasztod előtte a húst, könnyebb lesz vékonyra vágni.
A hús vágásához használj éles kést. A gyömbért reszelheted is ahelyett, hogy aprítanád, így intenzívebb lesz az íze.
Egy keverőtálban keverd össze a szójaszószt, szezámolajat, barna cukrot, reszelt fokhagymát és gyömbért. Add hozzá a húscsíkokat, jól forgasd össze, majd hagyd pácolódni legalább 20 percig. Tipp: ha van időd, hűtőben akár 1 órát is pácolhatod, így még ízletesebb lesz.
A pácolás során a húst időnként forgasd át, hogy mindenhol egyenletesen érje a páclé. A pácoláshoz használhatsz zárható zacskót is, így biztosan ellepi a húst a páclé.
Közepes lángon forrósíts fel egy serpenyőt. Öntsd bele az egész pácolt marhahúst a páclével együtt, és süsd 8-10 percig, amíg a hús megpuhul, a szósz pedig kissé besűrűsödik. Időnként keverd át, hogy ne égjen le.
Használj wokot a sütéshez, ha van. A wokban a hús gyorsabban és egyenletesebben sül meg. Ha a szósz túl gyorsan sűrűsödik, adj hozzá egy kevés vizet.
Közben készítsd elő a zöldségeket: az újhagymát hosszában szeleteld vékonyra. A pirított szezámmagot tedd egy kis tálba, hogy kéznél legyen a tálaláskor.
Az újhagymát jégkockás vízbe is teheted 10 percre, hogy még ropogósabb legyen.
Gőzöld meg a bao bucikat egy bambusz- vagy fémgőzölőben 5-6 percig, amíg teljesen átmelegszenek és puhák lesznek. Tipp: ha nincs gőzölőd, egy szűrőt is használhatsz, amit egy forró vízzel töltött edény fölé helyezel.
A szűrő aljára tegyél sütőpapírt, hogy ne ragadjon oda a bao. A gőzöléshez használt vízbe tehetsz egy szelet citromot, hogy frissebb illata legyen.
A meleg bao bucikat óvatosan nyisd szét, majd minden egyes darabba tegyél egy adag sült marhahúst. Szórd meg újhagymával és pirított szezámmaggal. Tipp: ne töltsd túl a bucikat, hogy könnyen lehessen őket kézben tartani.
A bucikat megtöltés előtt melegítsd elő, így könnyebben nyílnak szét. A szezámmagot pirítsd meg száraz serpenyőben, amíg illatos nem lesz.
Tálald frissen, melegen. Extra szójaszószt is kínálhatsz mellé mártogatónak, ha intenzívebb ízvilágra vágysz.
Kínálhatsz mellé kimchit vagy más fermentált zöldséget is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.