A marhahúst vágd vékony szeletekre, majd apró csíkokra. A póréhagymát vágd fel karikákra, a krumplit pedig hámozd meg és vágd fel kisebb darabokra.
A marhahúst ne vágd túl vastagra, hogy gyorsan megpuhuljon főzés közben.
Egy nagy serpenyőben melegítsd fel az olajat, majd add hozzá a marhahúst és pirítsd meg mindkét oldalán, amíg aranybarna nem lesz.
Ne tedd túl zsúfoltra a serpenyőt, hogy a hús egyenletesen piruljon.
Add hozzá a felkarikázott póréhagymát, és pirítsd további 2-3 percig, amíg a hagyma megpuhul.
A póréhagyma finom édes ízt ad az ételnek, de ne hagyd túl pirulni, hogy megőrizzük frissességét.
Tedd a krumplit is a serpenyőbe, majd öntsd rá a vizet, és add hozzá a szójaszószt, a cukrot, a mirint, a sót és a borsot.
A víz mennyiségét úgy állítsd be, hogy ellepje a hozzávalókat, de ne legyen túl sok.
Főzd közepes lángon, amíg a krumpli megpuhul, és az ízek összeérnek, kb. 20-25 percig.
Ne fedd le teljesen a serpenyőt, hogy a folyadék kissé elpárologjon, és a szósz besűrűsödjön.
Tálald melegen, és ízesítsd friss borssal, ha szükséges.
A Nikujaga egy meleg étel, de hidegen is nagyon ízletes, így akár előző nap is elkészítheted.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.