Marhahúsos Nikujaga, krumplival, póréhagymával és szójaszószban párolva

Marhahúsos Nikujaga

A Nikujaga egy hagyományos japán étel, amely a marhahúst és a zöldségeket szójaszószban és mirinben főzve készül. A történelem szerint a Nikujaga az Edo-korszakban jött létre, amikor a japán konyha kezdte integrálni a nyugati hatásokat. A hús és a krumpli kombinációja a japán háztartásokban mindennapi étkezésnek számít, és a Nikujaga számos család által saját ízlésük szerint variálva készül. Az étel egyszerű és tápláló, tökéletes választás egy könnyű ebédhez vagy vacsorához.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 40 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Marhahús (pl. sirloin vagy más puha hús)
1 db Póréhagyma
4 db Krumpli
4 ek. Szójaszósz
2 ek. Cukor
2 ek. Mirin
500 ml Víz
1 tk.
0.25 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A marhahúst vágd vékony szeletekre, majd apró csíkokra. A póréhagymát vágd fel karikákra, a krumplit pedig hámozd meg és vágd fel kisebb darabokra.

    A marhahúst ne vágd túl vastagra, hogy gyorsan megpuhuljon főzés közben.

    2

    Egy nagy serpenyőben melegítsd fel az olajat, majd add hozzá a marhahúst és pirítsd meg mindkét oldalán, amíg aranybarna nem lesz.

    Ne tedd túl zsúfoltra a serpenyőt, hogy a hús egyenletesen piruljon.

    3

    Add hozzá a felkarikázott póréhagymát, és pirítsd további 2-3 percig, amíg a hagyma megpuhul.

    A póréhagyma finom édes ízt ad az ételnek, de ne hagyd túl pirulni, hogy megőrizzük frissességét.

    4

    Tedd a krumplit is a serpenyőbe, majd öntsd rá a vizet, és add hozzá a szójaszószt, a cukrot, a mirint, a sót és a borsot.

    A víz mennyiségét úgy állítsd be, hogy ellepje a hozzávalókat, de ne legyen túl sok.

    5

    Főzd közepes lángon, amíg a krumpli megpuhul, és az ízek összeérnek, kb. 20-25 percig.

    Ne fedd le teljesen a serpenyőt, hogy a folyadék kissé elpárologjon, és a szósz besűrűsödjön.

    6

    Tálald melegen, és ízesítsd friss borssal, ha szükséges.

    A Nikujaga egy meleg étel, de hidegen is nagyon ízletes, így akár előző nap is elkészítheted.