Marhapörkölt tésztával tálalva

Marhapörkölt tésztával

A marhapörkölt a magyar konyha egyik legismertebb és legkedveltebb étele, amelyet gyakran készítenek családi összejövetelekre vagy ünnepi alkalmakra. A lassan főzött hús és az ízek mély harmóniája mindenkit visszarepít egy otthonos, meleg konyhába. Tálald friss tésztával vagy puha kenyérrel, hogy tökéletesen élvezhesd ezt a tradicionális fogást.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 2 óra
Teljes 2 óra 20 perc
680 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
600 g Marhahús (lapocka vagy comb)
2 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
2 tk. Pirospaprika
2 db Paradicsom
1 db Zöldpaprika
30 ml Olaj
1 tk.
0.5 tk. Bors
250 g Tészta (szélesmetélt vagy csőtészta)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Vágd a marhahúst falatnyi darabokra. Aprítsd fel a vöröshagymát és a fokhagymát, majd kockázd fel a paradicsomot és a paprikát.

    A pörkölthöz a marhahús lehetőség szerint legyen zsírosabb, például lábszár vagy nyak. A kockák legyenek körülbelül 2-3 cm-esek.

    2

    Egy nagy lábosban hevítsd fel az olajat, majd párold üvegesre a hagymát. Add hozzá a fokhagymát, és rövid ideig pirítsd, hogy az íze kibontakozzon.

    A hagymát lassú tűzön párold, hogy ne égjen meg. A fokhagymát csak a végén add hozzá, mert hamar megég.

    3

    Húzd le a lábost a tűzről, és szórd meg a pirospaprikával. Keverd jól össze, majd add hozzá a húst, és pirítsd, amíg kifehéredik.

    A pirospaprika könnyen megég, ezért fontos, hogy lehúzd a lábost a tűzről. A húst alaposan pirítsd le minden oldalról.

    4

    Add hozzá a paradicsomot és a paprikát. Sózd, borsozd, és önts hozzá annyi vizet, hogy éppen ellepje. Fedd le, és lassú tűzön főzd 1,5-2 órán át, amíg a hús omlósra nem puhul.

    A főzési idő a hús minőségétől függően változhat. Időnként ellenőrizd a vizet, és ha szükséges, pótold. Ha szeretnéd, tehetsz bele egy kevés csípős paprikát is.

    5

    Közben főzd meg a tésztát sós, forró vízben a csomagoláson található utasítás szerint. Szűrd le, és tartsd melegen.

    A tésztát al dente-re főzd, hogy ne legyen túl puha.

    6

    Amikor a pörkölt elkészült, ellenőrizd az ízeket, és szükség esetén adj hozzá még sót vagy borsot. Tálald a pörköltet a főtt tésztával. Friss kenyérrel is kínálhatod.

    A pörköltet tejföllel is meglocsolhatod tálalás előtt.