A lisztet, cukrot, sót és élesztőt keverd össze. Add hozzá az egy tojást, majd apránként öntsd hozzá a meleg vizet és a tejet, hogy sima tésztát kapj.
A víz ne legyen túl forró, különben az élesztő elpusztul. Az élesztőt előre aktiválhatod meleg vízben, ha biztosra akarsz menni.
Gyúrd össze a tésztát, majd takard le, és hagyd kelni meleg helyen 1 órán keresztül, amíg a tészta megduplázódik.
Ha a tészta nem kel meg rendesen, hagyd még egy kicsit pihenni, vagy próbáld melegebb helyre tenni.
Amíg a tészta kel, vágd fel a diót apróra, és tedd félre.
A diót apró darabokra vágva könnyebb lesz a tészta töltését elvégezni.
A megkelt tésztát borítsd ki egy lisztezett felületre, és nyújtsd ki kör alakúra, kb. 1 cm vastagságúra.
A tészta nyújtása előtt lisztezd be a felületet, hogy ne ragadjon le.
Melegíts egy serpenyőt közepes lángon. Amikor elég forró, tedd bele a kinyújtott tésztát, és süsd mindkét oldalát aranybarnára, kb. 3-4 percig oldalanként.
Ügyelj arra, hogy ne süsd túl a tésztát, mert akkor kemény lesz. A tészta mindkét oldalán aranybarnának kell lennie.
Miután megsült, vágd fel és kend meg friss mézzel. Szórd meg a dióval.
A méz és a dió kombinációja rendkívül ínycsiklandó és finom, ne spórolj velük!
Tálald azonnal melegen, hogy a tészta puha maradjon.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.