Martabak manis mézzel és dióval, frissen tálalva

Martabak manis mézzel és dióval

A Martabak manis, vagyis indonéz édes tészta, egy tradicionális étel, amelyet az indonéz utcai árusok kínálnak, különösen az esték során. A tészta kívül ropogós, belül pedig puha és édes, miközben a méz és a dió hozzáadásával igazán gazdag ízélményt nyújt. A Martabak manis tradicionálisan különféle töltelékekkel készül, de a méz és a dió az egyik legnépszerűbb változat, amely a legfinomabb kombinációkat adja.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Liszt
30 g Cukor
7 g Száraz élesztő
150 ml Meleg víz
1 db Tojás
0.5 tk.
2 ek. Olívaolaj
3 ek. Friss méz
50 g Dió
50 ml Tej

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A lisztet, cukrot, sót és élesztőt keverd össze. Add hozzá az egy tojást, majd apránként öntsd hozzá a meleg vizet és a tejet, hogy sima tésztát kapj.

    A víz ne legyen túl forró, különben az élesztő elpusztul. Az élesztőt előre aktiválhatod meleg vízben, ha biztosra akarsz menni.

    2

    Gyúrd össze a tésztát, majd takard le, és hagyd kelni meleg helyen 1 órán keresztül, amíg a tészta megduplázódik.

    Ha a tészta nem kel meg rendesen, hagyd még egy kicsit pihenni, vagy próbáld melegebb helyre tenni.

    3

    Amíg a tészta kel, vágd fel a diót apróra, és tedd félre.

    A diót apró darabokra vágva könnyebb lesz a tészta töltését elvégezni.

    4

    A megkelt tésztát borítsd ki egy lisztezett felületre, és nyújtsd ki kör alakúra, kb. 1 cm vastagságúra.

    A tészta nyújtása előtt lisztezd be a felületet, hogy ne ragadjon le.

    5

    Melegíts egy serpenyőt közepes lángon. Amikor elég forró, tedd bele a kinyújtott tésztát, és süsd mindkét oldalát aranybarnára, kb. 3-4 percig oldalanként.

    Ügyelj arra, hogy ne süsd túl a tésztát, mert akkor kemény lesz. A tészta mindkét oldalán aranybarnának kell lennie.

    6

    Miután megsült, vágd fel és kend meg friss mézzel. Szórd meg a dióval.

    A méz és a dió kombinációja rendkívül ínycsiklandó és finom, ne spórolj velük!

    7

    Tálald azonnal melegen, hogy a tészta puha maradjon.