Masor Tenga kaji citrommal, friss csirkehússal és zöldségkeverékkel tálalva

Masor Tenga kaji citrommal

A Masor Tenga kaji receptje a japán konyha egyik különleges fogása, amely friss citrommal és szójaszószal készült. Az étel eredete a japán háztartásokban keresendő, ahol a friss és könnyű, de ízletes ételek nagy népszerűségnek örvendenek. Az étel modern változata a friss citrom és fűszeres csirkehús kombinációját hozza el, ami minden falatban frissességet és gazdag ízt kínál. A gyors és egyszerű elkészítési mód pedig ideálissá teszi a hétköznapi étkezésekhez, de különleges alkalmakra is tökéletes.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
1400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Csirkehús
1 db Citrom
300 g Zöldségkeverék
2 gerezd Fokhagyma
10 g Gyömbér
3 ek. Szójaszósz
2 ek. Olivolja
1 tk. Cukor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    Először a csirkehúst vágd kisebb falatokra. Ha szeretnéd, bőr nélkül is használhatod a húst, így kevesebb zsiradékkal készül.

    A hús kisebb darabokra vágása segíti, hogy gyorsabban és egyenletesebben átsüljön.

    2

    A fokhagymát és a gyömbért reszeld le finomra, majd tedd félre. A citromot vágd félbe, és facsard ki belőle a levet.

    A friss gyömbér reszelése után ne hagyd állni sokáig, mert elveszti friss, aromás ízét.

    3

    Egy nagy serpenyőben vagy wokban melegítsd fel az olívaolajat, majd add hozzá a fokhagymát és gyömbért, és pirítsd egy percig.

    Ne pirítsd túl a fokhagymát, mert keserűvé válhat.

    4

    Add hozzá a csirkehúst a serpenyőbe, és süsd, amíg enyhén meg nem pirul. Ha szükséges, pótold az olajat, hogy ne ragadjon le.

    Ne zsúfold túl a serpenyőt, mert akkor nem pirul megfelelően a hús.

    5

    Miután a csirke megpirult, öntsd hozzá a szójaszószt és a citromlevet. A cukrot is tedd bele, és keverd el, hogy minden húsdarab bevonódjon.

    A citromlé és szójaszósz kombinációja friss, sós-savanykás ízt ad az ételnek.

    6

    Add hozzá a zöldségkeveréket, és keverd át. Főzd további 5-7 percig, hogy a zöldségek megpuhuljanak, de még roppanósak maradjanak.

    Ne főzd túl a zöldségeket, így megőrzik szép színüket és tápanyagukat.

    7

    A kész ételt tálald friss főtt rizs mellett. Díszítheted friss korianderrel vagy egy szelet citrommal.

    A friss koriander jól illik a citromos ízvilághoz, és frissességet ad az ételnek.