Masor Tenga tamarinddal, egy tál halas étel tamarind pasztával és friss korianderrel tálalva

Masor Tenga tamarinddal

A Masor Tenga egy hagyományos indiai étel, amely gazdag ízvilágot kínál a tamarind savanykás ízével és a friss halakkal. Az étel különlegessége, hogy a tamarind és a friss zöldségek párosítása egyedi karaktert ad, miközben megőrzi az étel egyszerűségét. Az étel alapvetően a bengáli konyhából származik, és a halas levesek egyik népszerű formája. A tamarind íze és a friss koriander kiemeli az étel gazdag ízvilágát, amely a legjobb friss kenyérrel vagy rizzsel tálalva.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Hal filé (pl. tilápia)
2 ek. Tamarind paszta
2 db Paradicsom
1 db Zöld chili paprika
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
1 tk. Ginger (friss gyömbér)
1 ág Zöld koriander
2 ek. Olívaolaj
1 tk.
0.5 tk. Bors
500 ml Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A hal filéket vágd kisebb darabokra. A hagymát és fokhagymát aprítsd fel, a paradicsomot vágd kockákra, a zöld chilit pedig szeleteld fel.

    A halat előre bepácolhatod citromlével és sóval, hogy még ízletesebb legyen.

    2

    Egy nagy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, és pirítsd meg benne a hagymát, amíg üveges nem lesz. Ezután add hozzá a fokhagymát, a gyömbért és a zöld chilit, és pirítsd még 1-2 percig.

    A fokhagyma és gyömbér párosítása remek aromát ad az ételnek. Ne hagyd, hogy túlzottan megpiruljanak, mert akkor keserűvé válhatnak.

    3

    Add hozzá a kockára vágott paradicsomot és a tamarind pasztát. Keverd jól össze, és főzd 5-10 percig, hogy a paradicsom levet eresszen és az ízek összeérjenek.

    Ha nem találod a tamarind pasztát, helyettesítheted friss tamarinddal, de a paszta kényelmesebb.

    4

    Öntsd hozzá a vizet, sózd és borsozd ízlés szerint, majd forrald fel. Miután felforrt, add hozzá a haldarabokat és főzd 10-15 percig, amíg a hal megpuhul.

    A halat ne főzd túl, hogy megőrizzük a frissességét és a puha textúráját.

    5

    Amikor a hal elkészült, vedd le a tűzről és szórd meg friss korianderrel. Tálald melegen, rizzsel vagy friss kenyérrel.

    A koriander frissessége kiemeli a tamarind savanykás ízét és extra frissességet ad a levesnek.