A hal filéket vágd kisebb darabokra. A hagymát és fokhagymát aprítsd fel, a paradicsomot vágd kockákra, a zöld chilit pedig szeleteld fel.
A halat előre bepácolhatod citromlével és sóval, hogy még ízletesebb legyen.
Egy nagy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, és pirítsd meg benne a hagymát, amíg üveges nem lesz. Ezután add hozzá a fokhagymát, a gyömbért és a zöld chilit, és pirítsd még 1-2 percig.
A fokhagyma és gyömbér párosítása remek aromát ad az ételnek. Ne hagyd, hogy túlzottan megpiruljanak, mert akkor keserűvé válhatnak.
Add hozzá a kockára vágott paradicsomot és a tamarind pasztát. Keverd jól össze, és főzd 5-10 percig, hogy a paradicsom levet eresszen és az ízek összeérjenek.
Ha nem találod a tamarind pasztát, helyettesítheted friss tamarinddal, de a paszta kényelmesebb.
Öntsd hozzá a vizet, sózd és borsozd ízlés szerint, majd forrald fel. Miután felforrt, add hozzá a haldarabokat és főzd 10-15 percig, amíg a hal megpuhul.
A halat ne főzd túl, hogy megőrizzük a frissességét és a puha textúráját.
Amikor a hal elkészült, vedd le a tűzről és szórd meg friss korianderrel. Tálald melegen, rizzsel vagy friss kenyérrel.
A koriander frissessége kiemeli a tamarind savanykás ízét és extra frissességet ad a levesnek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.