Matcha frappé frissen tálalva

Matcha frappé

A matcha frappé egy modern és frissítő ital, amely a hagyományos japán matcha tea alapjaira épül. A hideg tej, a jég és a vanília kivonat teszi krémessé és élvezetessé ezt a frissítő italt, amely tökéletes választás lehet egy forró nyári napra vagy egy délutáni kávé helyett. Ez a recept nemcsak egyszerűen elkészíthető, de rendkívül egészséges is, hiszen a matcha antioxidánsokban gazdag, és természetes energiát biztosít. Ha szeretnéd még különlegesebbé tenni, adj hozzá egy kevés kókusztejet vagy mandulatejet az extra ízért.

Előkészület 5 perc
Elkészítés 0 perc
Teljes 5 perc
180 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 1
2 tk. Matcha por
200 ml Hideg tej
8 db Jégkocka
15 g Méz
5 ml Vanília kivonat
50 ml Tejszínhab

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy kisebb tálban keverd össze a matcha port egy kevés hideg vízzel, hogy sűrű, csomómentes pasztát kapj.

    A matcha por csomósodhat, ezért használj egy kis habverőt vagy teáskanalat a sima paszta eléréséhez. Ha mégis marad benne csomó, szűrd át a pasztát.

    2

    Egy turmixgépbe helyezd a jégkockákat, majd add hozzá a hideg tejet, a mézet és a vanília kivonatot.

    A tej lehet növényi tej is (pl. mandula-, szója-, vagy kókusztej), ha szeretnéd vegán frappét készíteni.

    3

    Öntsd a matcha pasztát a turmixgépbe, és turmixold össze, amíg sima és habos állagot nem kapsz.

    Ne turmixold túl sokáig, mert a jég felolvad és vizes lesz a frappé.

    4

    Töltsd a matcha frappét egy magas pohárba, és a tetejére nyomj tejszínhabot.

    A tejszínhabot közvetlenül a tálalás előtt nyomd a frappé tetejére, hogy ne essen össze.

    5

    Díszítsd egy csipet matcha porral a tetejét, majd szívószállal azonnal tálald.

    A matcha porral való díszítéshez használj egy kis szitát, hogy egyenletesen oszlasd el a port.