Egy kisebb tálban keverd össze a matcha port egy kevés hideg vízzel, hogy sűrű, csomómentes pasztát kapj.
A matcha por csomósodhat, ezért használj egy kis habverőt vagy teáskanalat a sima paszta eléréséhez. Ha mégis marad benne csomó, szűrd át a pasztát.
Egy turmixgépbe helyezd a jégkockákat, majd add hozzá a hideg tejet, a mézet és a vanília kivonatot.
A tej lehet növényi tej is (pl. mandula-, szója-, vagy kókusztej), ha szeretnéd vegán frappét készíteni.
Öntsd a matcha pasztát a turmixgépbe, és turmixold össze, amíg sima és habos állagot nem kapsz.
Ne turmixold túl sokáig, mert a jég felolvad és vizes lesz a frappé.
Töltsd a matcha frappét egy magas pohárba, és a tetejére nyomj tejszínhabot.
A tejszínhabot közvetlenül a tálalás előtt nyomd a frappé tetejére, hogy ne essen össze.
Díszítsd egy csipet matcha porral a tetejét, majd szívószállal azonnal tálald.
A matcha porral való díszítéshez használj egy kis szitát, hogy egyenletesen oszlasd el a port.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.