Matchás palacsinta tálalva

Matchás palacsinta

A matchás palacsinta a japán konyha egyik modern finomsága, amely a hagyományos nyugati palacsinta és az ősi matcha tea találkozásából született. A matcha, amely a japán teaszertartások nélkülözhetetlen része, már a 12. század óta ismert és nagyra becsült alapanyag. Ennek a palacsintának a különleges zöld színe és egyedi, enyhén földes íze teszi különlegessé. Tökéletes választás egy egészséges reggelihez vagy délutáni desszertként egy csésze zöld tea mellé. Ha szeretnéd még izgalmasabbá tenni, próbáld ki friss bogyós gyümölcsökkel és egy kevés mézzel vagy juharsziruppal!

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Liszt
10 g Matcha por
30 g Cukor
1 csipet
2 db Tojás
300 ml Tej
20 g Vaj
5 g Sütőpor
5 ml Vanília kivonat
10 ml Olaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy nagy keverőtálban szitáld össze a lisztet, a matcha port, a cukrot, a sütőport és a sót. Ez segít elkerülni a csomósodást és egyenletes tésztát kapni.

    A matcha por csomósodásra hajlamos, ezért a szitálás elengedhetetlen a sima tészta eléréséhez. Használj jó minőségű matcha port a legjobb ízért és színért.

    2

    Egy másik tálban verd fel a tojásokat, add hozzá a tejet és a vanília kivonatot. Keverd simára egy habverővel.

    A tojásokat alaposan verd fel, hogy a palacsinta könnyebb és légiesebb legyen. A vanília kivonat opcionális, de kellemes aromát ad a palacsintának.

    3

    Olvaszd fel a vajat, majd hagyd kicsit hűlni. Keverd a tojásos keverékhez, hogy egyenletesen eloszoljon.

    A felolvasztott, de nem forró vaj segít a palacsintának szép színt kapni és megakadályozza, hogy a tészta rátapadjon a serpenyőre. Ne használj túl sok vajat, mert a palacsinta zsíros lehet.

    4

    Fokozatosan öntsd a nedves hozzávalókat a szárazhoz, közben folyamatosan keverd egy habverővel, hogy csomómentes, sima tésztát kapj.

    A nedves hozzávalókat lassan, apránként adagold a szárazhoz, miközben folyamatosan kevered. Ne keverd túl a tésztát, mert a palacsinta kemény lehet.

    5

    Egy serpenyőt kenj ki vékonyan olajjal, majd közepes lángon melegítsd fel.

    A serpenyőnek elég forrónak kell lennie, hogy a palacsinta szépen süljön, de ne legyen túl forró, mert a palacsinta megéghet. Használj tapadásmentes serpenyőt a legjobb eredmény érdekében.

    6

    Önts egy kisebb merőkanálnyi tésztát a serpenyőbe, és körkörös mozdulatokkal terítsd el. Süsd 1-2 percig, amíg a szélei megszilárdulnak és a tetején buborékok jelennek meg.

    Ne önts túl sok tésztát a serpenyőbe, mert a palacsinta vastag lehet. Amikor a tetején buborékok jelennek meg, ideje megfordítani.

    7

    Egy spatulával óvatosan fordítsd meg a palacsintát, és süsd további 1 percig, amíg aranybarnára pirul.

    A palacsintát óvatosan fordítsd meg, hogy ne szakadjon el. Ne süsd túl, mert a palacsinta száraz lehet.

    8

    Ismételd meg a folyamatot, amíg az összes tészta elfogy. Ha szükséges, időnként kend ki újra a serpenyőt egy kis olajjal.

    A kész palacsintákat egymásra helyezheted, hogy melegen tartsd őket.

    9

    Tálald a matchás palacsintát mézzel, gyümölcsökkel vagy egy kis tejszínhabbal.

    A matchás palacsinta remekül illik a mézhez, a friss gyümölcsökhöz és a tejszínhabhoz. Kínálhatod zöld teával vagy matchás lattéval is.