Egy nagy keverőtálban szitáld össze a lisztet, a matcha port, a cukrot, a sütőport és a sót. Ez segít elkerülni a csomósodást és egyenletes tésztát kapni.
A matcha por csomósodásra hajlamos, ezért a szitálás elengedhetetlen a sima tészta eléréséhez. Használj jó minőségű matcha port a legjobb ízért és színért.
Egy másik tálban verd fel a tojásokat, add hozzá a tejet és a vanília kivonatot. Keverd simára egy habverővel.
A tojásokat alaposan verd fel, hogy a palacsinta könnyebb és légiesebb legyen. A vanília kivonat opcionális, de kellemes aromát ad a palacsintának.
Olvaszd fel a vajat, majd hagyd kicsit hűlni. Keverd a tojásos keverékhez, hogy egyenletesen eloszoljon.
A felolvasztott, de nem forró vaj segít a palacsintának szép színt kapni és megakadályozza, hogy a tészta rátapadjon a serpenyőre. Ne használj túl sok vajat, mert a palacsinta zsíros lehet.
Fokozatosan öntsd a nedves hozzávalókat a szárazhoz, közben folyamatosan keverd egy habverővel, hogy csomómentes, sima tésztát kapj.
A nedves hozzávalókat lassan, apránként adagold a szárazhoz, miközben folyamatosan kevered. Ne keverd túl a tésztát, mert a palacsinta kemény lehet.
Egy serpenyőt kenj ki vékonyan olajjal, majd közepes lángon melegítsd fel.
A serpenyőnek elég forrónak kell lennie, hogy a palacsinta szépen süljön, de ne legyen túl forró, mert a palacsinta megéghet. Használj tapadásmentes serpenyőt a legjobb eredmény érdekében.
Önts egy kisebb merőkanálnyi tésztát a serpenyőbe, és körkörös mozdulatokkal terítsd el. Süsd 1-2 percig, amíg a szélei megszilárdulnak és a tetején buborékok jelennek meg.
Ne önts túl sok tésztát a serpenyőbe, mert a palacsinta vastag lehet. Amikor a tetején buborékok jelennek meg, ideje megfordítani.
Egy spatulával óvatosan fordítsd meg a palacsintát, és süsd további 1 percig, amíg aranybarnára pirul.
A palacsintát óvatosan fordítsd meg, hogy ne szakadjon el. Ne süsd túl, mert a palacsinta száraz lehet.
Ismételd meg a folyamatot, amíg az összes tészta elfogy. Ha szükséges, időnként kend ki újra a serpenyőt egy kis olajjal.
A kész palacsintákat egymásra helyezheted, hogy melegen tartsd őket.
Tálald a matchás palacsintát mézzel, gyümölcsökkel vagy egy kis tejszínhabbal.
A matchás palacsinta remekül illik a mézhez, a friss gyümölcsökhöz és a tejszínhabhoz. Kínálhatod zöld teával vagy matchás lattéval is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.