Egy lábasba öntsd a meggylevet és a vizet, majd add hozzá a fahéjrudat és a szegfűszeget.
Használj jó minőségű meggylevet a legjobb ízélményért. Ha nincs meggyléd, használhatsz meggyszörpöt is, de ebben az esetben csökkentsd a hozzáadott víz mennyiségét.
A narancsot vágd félbe, az egyik feléből facsarj ki egy kevés levet, a másik felét karikázd fel a díszítéshez.
A narancsot alaposan mosd meg, mielőtt felkarikázod, mivel a héját is felhasználod a díszítéshez. Ha bio narancsot használsz, még finomabb lesz.
Add hozzá a friss vagy fagyasztott meggyet, a narancs levét és a citromlevet a lábasba, majd közepes lángon kezdd el melegíteni.
Ha fagyasztott meggyet használsz, ne olvaszd ki előtte, mert a puncs íze vizesebb lehet.
Amikor a folyadék forráspont közelébe ér, keverd bele a mézet (vagy cukrot), majd keverd el, hogy teljesen feloldódjon.
A méz helyett használhatsz más édesítőszert is, például agavé szirupot vagy juharszirupot. Kóstold meg, és ízlésed szerint állítsd be az édességét.
Ha alkoholos változatot készítesz, add hozzá a rumot vagy rumaromát, majd keverd el.
A rum helyett használhatsz más alkoholt is, például brandy-t vagy amaretto-t. A rumaroma jó alternatíva, ha alkoholmentes puncsot szeretnél.
Hagyd a puncsot gyenge lángon 10 percig főni, hogy az ízek jól összeérjenek, majd vedd le a tűzről.
Ne forrald a puncsot, mert a fűszerek íze keserűvé válhat. A lassú melegítés segít az ízek kibontakozásában.
Szűrd le a fűszereket, majd öntsd a puncsot poharakba, és díszítsd narancskarikával és meggyszemekkel.
A fűszereket egy finom szövésű szűrőn vagy gézen keresztül szűrd le, hogy ne kerüljön a puncsba semmilyen apró darabka.
Forrón vagy langyosan tálald, és élvezd a fűszeres meggyes ízvilágot.
Tálalás előtt melegítsd fel a poharakat, hogy a puncs tovább meleg maradjon. Egy kanál tejszínhabbal is kínálhatod.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.