Meggyes puncs fűszerekkel és narancskarikával tálalva

Meggyes puncs

A meggyes puncs egy kellemesen fűszeres, gyümölcsös ital, amely kiváló választás a hideg téli estékre. A fahéj és a szegfűszeg melegítő hatása, valamint a meggy savanykás édessége tökéletes kombinációt alkot, amely egy pohárban hozza el a téli ünnepek hangulatát. Az ital alkoholmentesen is elkészíthető, így az egész család élvezheti. Egy forró bögre meggyes puncs mellett garantáltan meghitt és kellemes pillanatokat élhetsz át!

Előkészület 5 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 20 perc
200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
500 ml Megylé (100%-os)
250 ml Víz
150 g Friss vagy fagyasztott meggy
1 db Narancs
1 db Fahéjrúd
3 db Szegfűszeg
2 ek. Méz (vagy cukor)
1 ek. Citromlé
1 ek. Rum vagy rumaroma (opcionális)
2 db Narancskarika (díszítéshez)
4 db Meggy (díszítéshez)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy lábasba öntsd a meggylevet és a vizet, majd add hozzá a fahéjrudat és a szegfűszeget.

    Használj jó minőségű meggylevet a legjobb ízélményért. Ha nincs meggyléd, használhatsz meggyszörpöt is, de ebben az esetben csökkentsd a hozzáadott víz mennyiségét.

    2

    A narancsot vágd félbe, az egyik feléből facsarj ki egy kevés levet, a másik felét karikázd fel a díszítéshez.

    A narancsot alaposan mosd meg, mielőtt felkarikázod, mivel a héját is felhasználod a díszítéshez. Ha bio narancsot használsz, még finomabb lesz.

    3

    Add hozzá a friss vagy fagyasztott meggyet, a narancs levét és a citromlevet a lábasba, majd közepes lángon kezdd el melegíteni.

    Ha fagyasztott meggyet használsz, ne olvaszd ki előtte, mert a puncs íze vizesebb lehet.

    4

    Amikor a folyadék forráspont közelébe ér, keverd bele a mézet (vagy cukrot), majd keverd el, hogy teljesen feloldódjon.

    A méz helyett használhatsz más édesítőszert is, például agavé szirupot vagy juharszirupot. Kóstold meg, és ízlésed szerint állítsd be az édességét.

    5

    Ha alkoholos változatot készítesz, add hozzá a rumot vagy rumaromát, majd keverd el.

    A rum helyett használhatsz más alkoholt is, például brandy-t vagy amaretto-t. A rumaroma jó alternatíva, ha alkoholmentes puncsot szeretnél.

    6

    Hagyd a puncsot gyenge lángon 10 percig főni, hogy az ízek jól összeérjenek, majd vedd le a tűzről.

    Ne forrald a puncsot, mert a fűszerek íze keserűvé válhat. A lassú melegítés segít az ízek kibontakozásában.

    7

    Szűrd le a fűszereket, majd öntsd a puncsot poharakba, és díszítsd narancskarikával és meggyszemekkel.

    A fűszereket egy finom szövésű szűrőn vagy gézen keresztül szűrd le, hogy ne kerüljön a puncsba semmilyen apró darabka.

    8

    Forrón vagy langyosan tálald, és élvezd a fűszeres meggyes ízvilágot.

    Tálalás előtt melegítsd fel a poharakat, hogy a puncs tovább meleg maradjon. Egy kanál tejszínhabbal is kínálhatod.