Melomakarona gluténmentes liszttel, mézes sziruppal åtitatva, tålalva

Melomakarona gluténmentes liszttel

A Melomakarona a görög karĂĄcsonyi Ă©dessĂ©gek egyik legismertebb darabja. Ez a glutĂ©nmentes vĂĄltozat ideĂĄlis vĂĄlasztĂĄs azok szĂĄmĂĄra, akik Ă©rzĂ©kenyek a glutĂ©nra. A narancsos, fƱszeres tĂ©szta Ă©s a mĂ©zes szirup kombinĂĄciĂłja tökĂ©letesen harmonizĂĄl a glutĂ©nmentes lisztkeverĂ©kkel. A narancshĂ©j Ă©s a fƱszerek igazĂĄn kĂŒlönleges Ă­zt adnak ennek a sĂŒtemĂ©nynek. Technikai tipp: a glutĂ©nmentes lisztkeverĂ©kek kĂŒlönböznek egymĂĄstĂłl, Ă­gy figyelj arra, hogy a recepthez megfelelƑ lisztet vĂĄlassz. Ez a verziĂł tökĂ©letes vĂĄlasztĂĄs karĂĄcsonyi asztalra vagy ajĂĄndĂ©kba.

ElƑkĂ©szĂŒlet 30 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 1 Ăłra
2700 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 6
⭕ 500 g GlutĂ©nmentes lisztkeverĂ©k
⭕ 100 g GrĂ­z (finomszemƱ)
⭕ 120 ml NarancslĂ©
⭕ 100 g Cukor
⭕ 200 ml Kókuszolaj
⭕ 1 tk. Ɛrölt fahĂ©j
⭕ 0.5 tk. SzegfƱszeg (Ƒrölt)
⭕ 1 tk. Szódabikarbóna
⭕ 1 db NarancshĂ©j
⭕ 150 ml Ásványvíz
⭕ 100 g Cukor (sziruphoz)
⭕ 150 ml Víz (sziruphoz)
⭕ 2 ek. CitromlĂ© (sziruphoz)

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    A sziruphoz keverd össze a cukrot, vizet Ă©s citromlevet, majd forrald fel. FƑzd alacsony lĂĄngon 5 percig, Ă©s hagyd teljesen kihƱlni.

    Hasznålhatsz nyírfacukrot a vegån és alacsony kalóriås verzióhoz.

    2

    Egy nagy tålban keverd össze a narancslét, cukrot, kókuszolajat, reszelt narancshéjat, fahéjat, szegfƱszeget és a szódabikarbónåt.

    A szĂłdabikarbĂłna segĂ­t levegƑssĂ© tenni a tĂ©sztĂĄt, de ne keverd tĂșl!

    3

    Add hozzĂĄ a glutĂ©nmentes lisztkeverĂ©ket Ă©s a grĂ­zt, majd keverd össze kĂ©zzel, amĂ­g puha tĂ©sztĂĄt kapsz. Ne gyĂșrd tĂșl.

    A tĂșlzott gyĂșrĂĄs miatt kemĂ©ny lesz a tĂ©szta – csak addig dolgozd, mĂ­g összeĂĄll.

    4

    FormĂĄzz diĂłnyi, ovĂĄlis sĂŒtiket, Ă©s helyezd Ƒket sĂŒtƑpapĂ­rral bĂ©lelt tepsibe.

    A tésztåt megnedvesített kézzel könnyebb formåzni.

    5

    SĂŒsd 180°C-on 25–30 percig, amĂ­g aranybarnĂĄk lesznek.

    A sĂŒtĂ©si idƑ alatt ne nyisd ki a sĂŒtƑ ajtajĂĄt, hogy a sĂŒtemĂ©nyek ne essenek össze.

    6

    A forrĂł sĂŒtiket tedd a hideg szirupba 30–60 mĂĄsodpercre, majd tedd Ƒket egy tĂĄlra hƱlni.

    Ne hagyd tĂșl sokĂĄig a szirupban a sĂŒtiket, kĂŒlönben tĂșl puha lesz.

    7

    TĂĄlalĂĄs elƑtt megszĂłrhatod reszelt narancshĂ©jjal vagy aprĂłra vĂĄgott diĂłval.

    A frissen reszelt narancshĂ©j extra friss Ă­zt ad, mĂ­g a diĂł ropogĂłs textĂșrĂĄt biztosĂ­t.