A sziruphoz keverd össze a cukrot, vizet és citromlevet, majd forrald fel. Főzd alacsony lángon 5 percig, és hagyd teljesen kihűlni.
Használhatsz nyírfacukrot a vegán és alacsony kalóriás verzióhoz.
Egy nagy tálban keverd össze a narancslét, cukrot, kókuszolajat, reszelt narancshéjat, fahéjat, szegfűszeget és a szódabikarbónát.
A szódabikarbóna segít levegőssé tenni a tésztát, de ne keverd túl!
Add hozzá a gluténmentes lisztkeveréket és a grízt, majd keverd össze kézzel, amíg puha tésztát kapsz. Ne gyúrd túl.
A túlzott gyúrás miatt kemény lesz a tészta – csak addig dolgozd, míg összeáll.
Formázz diónyi, ovális sütiket, és helyezd őket sütőpapírral bélelt tepsibe.
A tésztát megnedvesített kézzel könnyebb formázni.
Süsd 180°C-on 25–30 percig, amíg aranybarnák lesznek.
A sütési idő alatt ne nyisd ki a sütő ajtaját, hogy a sütemények ne essenek össze.
A forró sütiket tedd a hideg szirupba 30–60 másodpercre, majd tedd őket egy tálra hűlni.
Ne hagyd túl sokáig a szirupban a sütiket, különben túl puha lesz.
Tálalás előtt megszórhatod reszelt narancshéjjal vagy apróra vágott dióval.
A frissen reszelt narancshéj extra friss ízt ad, míg a dió ropogós textúrát biztosít.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.