A sziruphoz keverd össze a mézet, cukrot, vizet és citromlevet. Forrald fel, majd főzd alacsony lángon 5 percig. Hagyd teljesen kihűlni.
A narancshéjat reszelheted finomra, hogy intenzívebb ízt kapjon a szirup.
Egy nagy tálban keverd össze a narancslét, cukrot, olajat, reszelt narancshéjat, fahéjat, szegfűszeget és a szódabikarbónát.
A szódabikarbóna hatására a tészta lazább és levegősebb lesz.
Add hozzá a lisztet és a grízt, majd keverd össze kézzel, amíg puha, enyhén olajos tésztát kapsz. Ne gyúrd túl.
Ne használd a robotgépet, hogy ne veszítsd el a tészta levegősségét.
Formázz diónyi, ovális sütiket, és helyezd őket sütőpapírral bélelt tepsibe.
A tészta kissé ragacsos lehet, de ha megnedvesíted a kezedet, könnyebb formázni.
Süsd 180°C-on 25–30 percig, amíg aranybarnák lesznek.
Ne nyisd ki a sütőt az első 20 percben, hogy a sütemények ne essenek össze.
A forró sütiket tedd a hideg szirupba 30–60 másodpercre, majd tedd őket egy tálra hűlni.
A szirupot ne hagyd túl hosszú ideig a sütiken, különben túl puha lesz.
Tálalás előtt megszórhatod reszelt narancshéjjal, hogy fokozza az ízt.
A friss narancshéj finom, friss citrusos ízt ad a süteményeknek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.