A sziruphoz keverd össze a mĂ©zet, cukrot, vizet Ă©s citromlevet. Forrald fel, majd fĆzd alacsony lĂĄngon 5 percig. Hagyd teljesen kihƱlni.
A narancshĂ©jat reszelheted finomra, hogy intenzĂvebb Ăzt kapjon a szirup.
Egy nagy tålban keverd össze a narancslét, cukrot, olajat, reszelt narancshéjat, fahéjat, szegfƱszeget és a szódabikarbónåt.
A szĂłdabikarbĂłna hatĂĄsĂĄra a tĂ©szta lazĂĄbb Ă©s levegĆsebb lesz.
Add hozzĂĄ a lisztet Ă©s a grĂzt, majd keverd össze kĂ©zzel, amĂg puha, enyhĂ©n olajos tĂ©sztĂĄt kapsz. Ne gyĂșrd tĂșl.
Ne hasznĂĄld a robotgĂ©pet, hogy ne veszĂtsd el a tĂ©szta levegĆssĂ©gĂ©t.
FormĂĄzz diĂłnyi, ovĂĄlis sĂŒtiket, Ă©s helyezd Ćket sĂŒtĆpapĂrral bĂ©lelt tepsibe.
A tĂ©szta kissĂ© ragacsos lehet, de ha megnedvesĂted a kezedet, könnyebb formĂĄzni.
SĂŒsd 180°C-on 25â30 percig, amĂg aranybarnĂĄk lesznek.
Ne nyisd ki a sĂŒtĆt az elsĆ 20 percben, hogy a sĂŒtemĂ©nyek ne essenek össze.
A forrĂł sĂŒtiket tedd a hideg szirupba 30â60 mĂĄsodpercre, majd tedd Ćket egy tĂĄlra hƱlni.
A szirupot ne hagyd tĂșl hosszĂș ideig a sĂŒtiken, kĂŒlönben tĂșl puha lesz.
TĂĄlalĂĄs elĆtt megszĂłrhatod reszelt narancshĂ©jjal, hogy fokozza az Ăzt.
A friss narancshĂ©j finom, friss citrusos Ăzt ad a sĂŒtemĂ©nyeknek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.