Melomakarona pisztáciával, friss sütemények mézes sziruppal

Melomakarona Pisztáciával

A Melomakarona egy hagyományos görög édesség, amit főként karácsonykor készítenek. Az édes, puha tészta mézes sziruppal van átitatva, és a pisztácia különleges ízt ad neki. Az édesség a görög konyha egyik legismertebb finomsága, és a mediterrán ízeket és hagyományokat tükrözi. A Melomakarona tökéletes választás egy ünnepi étkezéshez, de hétköznapi édességként is nagy népszerűségnek örvend.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 45 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
400 g Liszt
100 g Cukor
150 ml Olívaolaj
50 ml Frissen facsart narancslé
1 db Tojás
1 tk. Szódabikarbóna
1 tk. Cinnamon (fahéj)
100 ml Víz
50 g Néhány pisztácia
100 ml Méz
50 ml Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A lisztet szitáld át, és add hozzá a cukrot, szódabikarbónát és fahéjat. Keverd össze.

    A liszt átszitálása segít a tésztában lévő csomók eltávolításában.

    2

    A tojást felverve, add hozzá az olívaolajat és a frissen facsart narancslevet.

    A narancslé frissessége adja meg a sütemény aromáját.

    3

    A folyékony hozzávalókat öntsd a lisztes keverékhez, majd gyúrd össze a tésztát.

    A tészta ne legyen túl kemény; ha szükséges, adj hozzá egy kis vizet.

    4

    Formázz kis golyókat a tésztából, és tedd őket egy sütőpapírral bélelt tepsibe.

    Ne legyenek túl nagyok, mert sülés közben megnövekednek.

    5

    Süsd 180°C-ra előmelegített sütőben 20-25 percig, amíg a tetejük enyhén aranybarna lesz.

    Ne süsd túl, mert akkor a tészták túl szárazak lesznek.

    6

    Míg a sütemények sülnek, készítsd el a szirupot: forrald fel a mézet és a vizet, majd hagyd főni 5 percig.

    A szirupot folyamatosan kevergetve ne hagyd, hogy túlságosan sűrűsödjön.

    7

    Miután a sütik elkészültek, azonnal öntsd rá a mézes szirupot.

    A sütemények még melegen sokkal jobban magukba szívják a szirupot.

    8

    Tedd a pisztáciát egy aprítógépbe és aprítsd finomra, majd szórd a pisztáciát a mézes sütemények tetejére.

    A pisztáciát a sütemények még melegen szórd rá, hogy jobban rátapadjon.

    9

    Hagyd, hogy a sütemények teljesen lehűljenek, mielőtt tálalod.

    A sütemények hűlés közben még jobban felszívják a szirupot, így ízesebbek lesznek.