A lisztet szitáld át, és add hozzá a cukrot, szódabikarbónát és fahéjat. Keverd össze.
A liszt átszitálása segít a tésztában lévő csomók eltávolításában.
A tojást felverve, add hozzá az olívaolajat és a frissen facsart narancslevet.
A narancslé frissessége adja meg a sütemény aromáját.
A folyékony hozzávalókat öntsd a lisztes keverékhez, majd gyúrd össze a tésztát.
A tészta ne legyen túl kemény; ha szükséges, adj hozzá egy kis vizet.
Formázz kis golyókat a tésztából, és tedd őket egy sütőpapírral bélelt tepsibe.
Ne legyenek túl nagyok, mert sülés közben megnövekednek.
Süsd 180°C-ra előmelegített sütőben 20-25 percig, amíg a tetejük enyhén aranybarna lesz.
Ne süsd túl, mert akkor a tészták túl szárazak lesznek.
Míg a sütemények sülnek, készítsd el a szirupot: forrald fel a mézet és a vizet, majd hagyd főni 5 percig.
A szirupot folyamatosan kevergetve ne hagyd, hogy túlságosan sűrűsödjön.
Miután a sütik elkészültek, azonnal öntsd rá a mézes szirupot.
A sütemények még melegen sokkal jobban magukba szívják a szirupot.
Tedd a pisztáciát egy aprítógépbe és aprítsd finomra, majd szórd a pisztáciát a mézes sütemények tetejére.
A pisztáciát a sütemények még melegen szórd rá, hogy jobban rátapadjon.
Hagyd, hogy a sütemények teljesen lehűljenek, mielőtt tálalod.
A sütemények hűlés közben még jobban felszívják a szirupot, így ízesebbek lesznek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.