Klasszikus Menemen sült padlizsánnal török reggeli tojással, paprikával és paradicsommal

Menemen sült padlizsánnal

A Menemen sült padlizsánnal a török konyha egyik különleges reggelije, amely a hagyományos menemen receptet gazdagítja egy finom sült padlizsánnal. A menemen története évszázadokra nyúlik vissza, és mindig is a török reggelik elmaradhatatlan része volt. A padlizsán gazdag íze és textúrája új dimenziót ad a tojásos ételnek, így egy igazán tápláló reggelit kapunk.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 25 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
4 db Tojás
1 db Piros paprika
2 db Paradicsom
2 ek. Olívaolaj
1 db Hagyma
1 db Padlizsán
1 csipet
1 csipet Fekete bors
1 ek. Friss petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A padlizsánt hámozd meg, majd vágd fel kockákra. Sózd meg, és hagyd állni 10-15 percig, hogy a felesleges víz eltávozzon belőle.

    A só segít eltávolítani a padlizsán keserűségét és a felesleges vizet.

    2

    Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, és add hozzá a felvágott hagymát. Pirítsd közepes lángon, amíg üveges nem lesz.

    Ne hagyd megégni a hagymát, különben keserű ízt adhat a menemennek.

    3

    Add hozzá a felvágott paprikát, és párold további 2-3 percig, amíg a paprika megpuhul.

    Ha szereted a csípősebb ízeket, egy kevés csilit is adhatunk a paprikához.

    4

    A paradicsomot hámozd meg, és vágd fel apróra. Add hozzá a serpenyőhöz, és párold további 5-7 percig, amíg a paradicsom levet enged, és a keverék sűrűsödik.

    A paradicsomot mindig frissen válaszd, hogy gazdag ízt adjon a menemennek.

    5

    A padlizsánt süsd meg egy másik serpenyőben, amíg minden oldala aranybarna nem lesz. Miután kész, add hozzá a paradicsomos keverékhez.

    A padlizsánt ne süsd túl sokáig, hogy ne legyen túl puha és vízálló.

    6

    Öntsd rá a tojásokat a paradicsomos keverékre, és enyhén keverd össze, hogy a tojások egyenletesen oszoljanak el.

    Ne keverd túl a tojásokat, hogy megőrizzék lágy sárgájukat.

    7

    Fedd le a serpenyőt, és főzd a tojásokat alacsony hőmérsékleten 3-4 percig, amíg a tojások megfőnek, de a sárgájuk folyós marad.

    Ha szeretnéd, hogy a tojásokat jól megfőzve tálald, hagyd őket hosszabb ideig főni.

    8

    Tálalás előtt szórd meg friss petrezselyemmel, és ízlés szerint sózd, borsozd.

    A friss petrezselyem nemcsak színt ad, hanem friss ízt is hoz a menemenhez.