Mentás-banános tea csészében

Mentás-banános tea

A mentás-banános tea egy igazán különleges ital, amely egyesíti a menta frissességét és a banán krémes, édes ízét. A fahéj és a vanília kivonat melegítő hatása még különlegesebbé teszi ezt a teát, amely ideális választás hideg napokon vagy egy kellemes esti pihenéshez. Ez az ital nemcsak finom, hanem segíthet a relaxációban és az emésztés támogatásában is. Ha még különlegesebbé szeretnéd tenni, próbáld ki egy kis gyömbérrel vagy egy csipet kardamommal az extra ízmélység érdekében!

Előkészület 5 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 15 perc
90 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
500 ml Víz
6 db Friss mentalevél
1 db Banán
1 ek. Méz
1 db Fahéjrúd
1 tk. Vanília kivonat
2 db Citromszelet

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Forralj fel 500 ml vizet egy lábasban.

    A víz forralásához használj tisztított vizet a legjobb íz eléréséhez.

    2

    A banánt hámozd meg, vágd kisebb darabokra, majd tedd egy tálba és pépesítsd villával.

    A banán legyen érett, így könnyebben pépesíthető és édesebb lesz a tea.

    3

    A forró vízhez add hozzá a mentaleveleket és a fahéjrudat, majd hagyd főni közepes lángon 5 percig.

    A mentalevelekből használj frisset, ha lehet, mert az intenzívebb ízt ad a teának. A fahéjrudat óvatosan törd össze, hogy jobban kiadja az aromáját.

    4

    Vedd le a tűzről, majd keverd hozzá a banánpépet és a vanília kivonatot.

    A vanília kivonatot óvatosan adagold, mert túl sok elnyomhatja a többi ízt.

    5

    Szűrd át a teát egy pohárba, hogy eltávolítsd a banán rostjait és a fűszereket.

    Használj finom szövésű szűrőt vagy gézlapot a szűréshez, hogy minél kevesebb rost maradjon a teában.

    6

    Adj hozzá egy evőkanál mézet, és jól keverd össze.

    A méz mennyiségét ízlés szerint változtathatod. Használhatsz más édesítőszert is, például agavé szirupot.

    7

    Tálaláskor díszítsd citromszeletekkel és egy kevés extra mentalevéllel.

    A citromszelet nem csak díszítés, hanem a tea ízét is frissíti.

    8

    Fogyaszd melegen egy hideg estén, vagy hűtsd le és tálald jéggel a nyári napokon.

    Ha lehűtve fogyasztod, érdemes erősebbre főzni a teát, mert a jég felhígítja.