Forralj fel 500 ml vizet egy lábasban.
A víz forralásához használj tisztított vizet a legjobb íz eléréséhez.
A banánt hámozd meg, vágd kisebb darabokra, majd tedd egy tálba és pépesítsd villával.
A banán legyen érett, így könnyebben pépesíthető és édesebb lesz a tea.
A forró vízhez add hozzá a mentaleveleket és a fahéjrudat, majd hagyd főni közepes lángon 5 percig.
A mentalevelekből használj frisset, ha lehet, mert az intenzívebb ízt ad a teának. A fahéjrudat óvatosan törd össze, hogy jobban kiadja az aromáját.
Vedd le a tűzről, majd keverd hozzá a banánpépet és a vanília kivonatot.
A vanília kivonatot óvatosan adagold, mert túl sok elnyomhatja a többi ízt.
Szűrd át a teát egy pohárba, hogy eltávolítsd a banán rostjait és a fűszereket.
Használj finom szövésű szűrőt vagy gézlapot a szűréshez, hogy minél kevesebb rost maradjon a teában.
Adj hozzá egy evőkanál mézet, és jól keverd össze.
A méz mennyiségét ízlés szerint változtathatod. Használhatsz más édesítőszert is, például agavé szirupot.
Tálaláskor díszítsd citromszeletekkel és egy kevés extra mentalevéllel.
A citromszelet nem csak díszítés, hanem a tea ízét is frissíti.
Fogyaszd melegen egy hideg estén, vagy hűtsd le és tálald jéggel a nyári napokon.
Ha lehűtve fogyasztod, érdemes erősebbre főzni a teát, mert a jég felhígítja.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.