Melegítsd elő az almás cidert egy közepes méretű lábosban alacsony lángon.
Ne forrald fel a cidert, mert elveszítheti az ízét. Csak addig melegítsd, amíg gőzölögni nem kezd.
Add hozzá a narancslevet, citromlevet, és a mézet. Keverd alaposan össze, hogy az ízek kiegyensúlyozottak legyenek.
Frissen facsart gyümölcsleveket használj a legjobb íz érdekében. A méz mennyiségét ízlés szerint állíthatod.
Dobd bele a friss mentaleveleket, és hagyd, hogy az ízek összeérjenek körülbelül 5 percig.
A mentaleveleket enyhén törd össze, hogy jobban kiadják az aromájukat. Ne hagyd túl sokáig ázni, mert a menta keserűvé teheti a cidert.
Adj hozzá narancs- és citromszeleteket a ciderhez, és melegítsd további 2-3 percig.
A citrus szeleteket vékonyan vágd, hogy könnyebben kiadják az ízüket. Ez a lépés opcionális, de tovább fokozza a cider citrusos aromáját.
Szűrd le a cider-t, hogy eltávolítsd a mentaleveleket és a gyümölcsdarabokat, majd oszd el poharakba.
Finom szűrőt vagy gézkendőt használj a szűréshez, hogy eltávolítsd a legapróbb darabokat is.
Tálalás előtt díszítsd tejszínhabbal és friss mentalevelekkel a látványos tálalás érdekében.
A tejszínhab helyett használhatsz növényi alapú habot is. A díszítéshez használhatsz narancs- vagy citromhéjat is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.