Mentás-citrusos cider pohárban tálalva

Mentás-citrusos cider

A mentás-citrusos cider egy különleges, frissítő ital, amely a citrusok élénkségét ötvözi a menta hűsítő aromájával. Ez az ital nemcsak finom, hanem remek választás lehet ünnepi alkalmakra vagy egy hideg este feldobására. A narancs és citrom természetes savanykás ízvilága kiegyensúlyozza a cider édességét, míg a tejszínhab és a friss mentalevelek díszítésként egyedi megjelenést kölcsönöznek az italnak.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 20 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
500 ml Alma cider
10 db Friss mentalevél
50 ml Narancslé
30 ml Citromlé
30 g Méz
2 db Narancsszeletek
2 db Citromszeletek
100 ml Tejszínhab

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő az almás cidert egy közepes méretű lábosban alacsony lángon.

    Ne forrald fel a cidert, mert elveszítheti az ízét. Csak addig melegítsd, amíg gőzölögni nem kezd.

    2

    Add hozzá a narancslevet, citromlevet, és a mézet. Keverd alaposan össze, hogy az ízek kiegyensúlyozottak legyenek.

    Frissen facsart gyümölcsleveket használj a legjobb íz érdekében. A méz mennyiségét ízlés szerint állíthatod.

    3

    Dobd bele a friss mentaleveleket, és hagyd, hogy az ízek összeérjenek körülbelül 5 percig.

    A mentaleveleket enyhén törd össze, hogy jobban kiadják az aromájukat. Ne hagyd túl sokáig ázni, mert a menta keserűvé teheti a cidert.

    4

    Adj hozzá narancs- és citromszeleteket a ciderhez, és melegítsd további 2-3 percig.

    A citrus szeleteket vékonyan vágd, hogy könnyebben kiadják az ízüket. Ez a lépés opcionális, de tovább fokozza a cider citrusos aromáját.

    5

    Szűrd le a cider-t, hogy eltávolítsd a mentaleveleket és a gyümölcsdarabokat, majd oszd el poharakba.

    Finom szűrőt vagy gézkendőt használj a szűréshez, hogy eltávolítsd a legapróbb darabokat is.

    6

    Tálalás előtt díszítsd tejszínhabbal és friss mentalevelekkel a látványos tálalás érdekében.

    A tejszínhab helyett használhatsz növényi alapú habot is. A díszítéshez használhatsz narancs- vagy citromhéjat is.