Mézes-fahéjas frappé pohárban

Mézes-fahéjas frappé

A mézes-fahéjas frappé egy különleges jegeskávé, amely tökéletes egy forró nyári napon vagy egy délutáni felfrissüléshez. A méz természetes édessége kiválóan kiegészíti a fahéj melegítő aromáját, míg a tej és a jégkockák lágyítják az ital karakterét. A tetején lévő tejszínhab és a szerecsendió extra kényeztetést ad a frappénak, így egy igazán különleges, otthon is elkészíthető kávékülönlegességet kapunk. Ha még izgalmasabbá szeretnéd tenni, próbáld ki egy kevés vaníliakivonattal vagy egy csipet kakaóporral!

Előkészület 10 perc
Elkészítés 0 perc
Teljes 10 perc
180 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
150 ml Hideg főzött kávé
100 ml Tej
1 ek. Méz
1 tk. Őrölt fahéj
6 db Jégkocka
50 ml Tejszínhab
1 csipet Reszelt szerecsendió

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Főzz le egy adag erős kávét, majd hagyd teljesen kihűlni a hűtőben.

    Használj jó minőségű, erős kávét. A kávé erőssége befolyásolja a frappé ízét.

    2

    Egy turmixgépbe öntsd bele a hideg kávét, a tejet és a mézet.

    A tej mennyiségétől függ a frappé sűrűsége. Használhatsz növényi tejet is a vegán verzióhoz.

    3

    Adj hozzá a fahéjat és a jégkockákat, majd turmixold az egészet 30-40 másodpercig, amíg habos és krémes állagot nem kapsz.

    A fahéj mennyiségét ízlés szerint állítsd. A jégkockák mennyiségétől függ a frappé sűrűsége.

    4

    Öntsd ki egy pohárba, majd a tetejére nyomj tejszínhabot.

    A tejszínhab helyett használhatsz növényi tejszínt is a vegán verzióhoz.

    5

    Szórd meg egy csipetnyi reszelt szerecsendióval és extra fahéjjal, majd azonnal fogyaszd.

    A szerecsendió és a fahéj fokozza a frappé ízét. Azonnal fogyaszd, hogy a jég ne olvadjon el és a frappé ne veszítse el a krémes állagát.