A darált marhahúst keverd össze a zúzott fokhagymával, sóval és borssal. Formázz belőle négy egyforma pogácsát.
A fokhagymát reszelve vagy nagyon apróra vágva add a húshoz, hogy egyenletesen eloszoljon.
Forró serpenyőben, olívaolajon süsd meg a húspogácsákat mindkét oldalukon aranybarnára.
Ne tedd túl a serpenyőt pogácsákkal, mert lehűl a hőmérséklet, és a hús nem pirul, hanem párolódik.
Egy kis tálban keverd össze a mézet és a dijoni mustárt, hogy krémes szószt kapj.
Kóstold meg a szószt, és ízesítsd tovább, ha szükséges. Egy kevés citromlé frissítheti az ízeket.
Pirítsd meg a zsemlék belső oldalát, hogy ropogós textúrájúak legyenek.
Vajjal vagy olívaolajjal kend meg a zsemléket pirítás előtt a még finomabb ízért.
Vágd vékony szeletekre a paradicsomot és a vöröshagymát. Készítsd elő a jégsalátát.
A vöröshagymát áztasd hideg vízbe pár percig, hogy enyhébb legyen az íze.
Állítsd össze a burgert: helyezd a zsemle alsó felére a jégsalátát, tedd rá a húspogácsát, majd rétegezd rá a paradicsomot és a hagymát. Kanalazz a tetejére a mézes-mustáros szószból, és zárd le a zsemle felső részével.
A burger összeállításánál figyelj a rétegezésre, hogy az ízek jól kiegészítsék egymást.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.