Mézes-Mustáros Burger tálalva

Mézes-Mustáros Burger

A Mézes-Mustáros Burger egyedülálló fogás, amely az édes és pikáns ízek tökéletes harmóniáját nyújtja. A dijoni mustár pikáns karaktere remekül kiegészíti a méz édességét, miközben a szaftos húspogácsa és a friss zöldségek teszik teljessé az ízélményt. Ez a burger tökéletes választás mindazok számára, akik valami újat és különlegeset szeretnének kipróbálni. Ideális baráti összejövetelekre vagy egy kellemes hétvégi vacsorára.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
720 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Marhahús (darált)
30 ml Méz
20 ml Dijoni mustár
4 db Zsemle
100 g Jégsaláta
2 db Paradicsom
1 db Vöröshagyma
1 gerezd Fokhagyma (zúzott)
30 ml Olívaolaj
1 tk.
1 tk. Fekete bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A darált marhahúst keverd össze a zúzott fokhagymával, sóval és borssal. Formázz belőle négy egyforma pogácsát.

    A fokhagymát reszelve vagy nagyon apróra vágva add a húshoz, hogy egyenletesen eloszoljon.

    2

    Forró serpenyőben, olívaolajon süsd meg a húspogácsákat mindkét oldalukon aranybarnára.

    Ne tedd túl a serpenyőt pogácsákkal, mert lehűl a hőmérséklet, és a hús nem pirul, hanem párolódik.

    3

    Egy kis tálban keverd össze a mézet és a dijoni mustárt, hogy krémes szószt kapj.

    Kóstold meg a szószt, és ízesítsd tovább, ha szükséges. Egy kevés citromlé frissítheti az ízeket.

    4

    Pirítsd meg a zsemlék belső oldalát, hogy ropogós textúrájúak legyenek.

    Vajjal vagy olívaolajjal kend meg a zsemléket pirítás előtt a még finomabb ízért.

    5

    Vágd vékony szeletekre a paradicsomot és a vöröshagymát. Készítsd elő a jégsalátát.

    A vöröshagymát áztasd hideg vízbe pár percig, hogy enyhébb legyen az íze.

    6

    Állítsd össze a burgert: helyezd a zsemle alsó felére a jégsalátát, tedd rá a húspogácsát, majd rétegezd rá a paradicsomot és a hagymát. Kanalazz a tetejére a mézes-mustáros szószból, és zárd le a zsemle felső részével.

    A burger összeállításánál figyelj a rétegezésre, hogy az ízek jól kiegészítsék egymást.