Forralj fel 500 ml vizet egy lábosban vagy vízforralóban.
A vízforraló gyorsabb, de lábosban jobban tudod szabályozni a hőmérsékletet, ha nem akarod, hogy túl forró legyen a tea.
Tedd a fekete tea filtert, a szegfűszeget és a fahéjrudat a forró vízbe.
Ha nincs fahéjrudad, használhatsz őrölt fahéjat is, de a rúd intenzívebb ízt ad.
Hagyd ázni 5-7 percig, hogy az ízek jól összeérjenek, közben néha keverd meg.
Ne áztasd a teát túl sokáig, mert keserű lehet. Kóstold meg 5 perc után, és ha elég erős, vedd ki a filtert.
Távolítsd el a tea filtert és a fűszereket a vízből.
A szegfűszeget és a fahéjrudat is eltávolíthatod, de ha szereted az intenzív ízeket, hagyhatod őket a teában.
Keverd hozzá a mézet, amíg teljesen feloldódik.
Használj folyékony mézet, mert az könnyebben oldódik. Ha a mézed kristályos, melegítsd fel egy kicsit, hogy folyékony legyen.
Adj hozzá egy evőkanál frissen facsart citromlevet, hogy kiegyensúlyozza az édes és fűszeres ízeket.
A citromlé mennyiségét ízlés szerint változtathatod. Ha nincs friss citromod, használhatsz citromlé koncentrátumot is.
Öntsd a teát bögrébe, és azonnal fogyaszthatod. Díszítheted egy citromkarikával vagy egy fahéjrúddal.
A tea forrón a legfinomabb, de ha szereted a hideg teát, hűtsd le, és adj hozzá jégkockákat.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.