Mosd meg a bogyós gyümölcsöket, és ha szükséges, darabold fel őket kisebb darabokra. Reszeld le a lime héját, és facsard ki a levét.
A lime héját csak a színes részéből reszeld, a fehér rész keserű lehet.
Egy közepes lábasban keverd össze a gyümölcsöket, a mézet, a lime levét és héját, valamint a tequilát.
Használj jó minőségű tequilát a legjobb ízélményért.
Közepes lángon kezdd el melegíteni a keveréket, és főzd 5-7 percig, amíg a gyümölcsök levet engednek és kissé megpuhulnak.
Figyelj oda, hogy ne égjen le a gyümölcs, időnként keverd meg.
Egy külön kis tálban oldd fel a kukoricakeményítőt a vízben, majd fokozatosan add hozzá a melegedő mártáshoz.
A kukoricakeményítőt mindig hideg vízben oldd fel, hogy ne csomósodjon a mártásban. Add hozzá lassan, folyamatos keverés mellett.
Add hozzá a vaníliakivonatot és egy csipet sót, majd folyamatos keverés mellett főzd további 3-4 percig, amíg a szósz besűrűsödik.
A só kiemeli az édes ízeket, ne hagyd ki! A vaníliakivonat helyett használhatsz vaníliarudat is, de azt a főzés elején add hozzá.
Hagyd a szószt kicsit hűlni, majd tálald palacsinták, gofrik vagy grillezett húsok mellé. Hűtőben tárolva akár 3-4 napig is frissen tartható.
A szósz hűtés közben még sűrűsödni fog, ezt vedd figyelembe a főzésnél.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.