MĂ©zes tequilĂĄs gyĂŒmölcsszĂłsz tĂĄlalva

MĂ©zes tequilĂĄs gyĂŒmölcsszĂłsz

A mĂ©zes tequilĂĄs gyĂŒmölcsszĂłsz egy izgalmas Ă©s kĂŒlönleges mĂĄrtĂĄs, amely az Ă©des bogyĂłs gyĂŒmölcsök Ă©s a tequila karakteres Ă­zĂ©nek talĂĄlkozĂĄsa. A lime frissessĂ©ge Ă©s a mĂ©z termĂ©szetes Ă©dessĂ©ge tökĂ©letesen kiegyensĂșlyozza a tequila enyhe alkoholtartalmĂĄt, Ă­gy egy selymes, gazdag szĂłszt kapunk. Ez a szĂłsz tökĂ©letes vĂĄlasztĂĄs desszertek, pĂ©ldĂĄul palacsintĂĄk vagy gofrik mellĂ©, de kĂŒlönleges kiegĂ©szĂ­tƑje lehet grillezett hĂșsoknak is. Az elkĂ©szĂ­tĂ©se egyszerƱ, mĂ©gis kĂŒlönleges Ă­zvilĂĄgot kĂ­nĂĄl, amely feldobja a hĂ©tköznapi fogĂĄsokat Ă©s ĂŒnnepi alkalmakra is ideĂĄlis vĂĄlasztĂĄs.

ElƑkĂ©szĂŒlet 10 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 20 perc
170 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 200 g Vegyes bogyĂłs gyĂŒmölcsök (eper, ĂĄfonya, mĂĄlna)
⭕ 2 ek. MĂ©z
⭕ 50 ml Tequila
⭕ 1 db Friss lime leve
⭕ 1 tk. Lime hĂ©ja
⭕ 1 tk. Vaníliakivonat
⭕ 1 ek. KukoricakemĂ©nyĂ­tƑ
⭕ 50 ml Víz
⭕ 1 csipet Só

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    Mosd meg a bogyĂłs gyĂŒmölcsöket, Ă©s ha szĂŒksĂ©ges, darabold fel Ƒket kisebb darabokra. Reszeld le a lime hĂ©jĂĄt, Ă©s facsard ki a levĂ©t.

    A lime hĂ©jĂĄt csak a szĂ­nes rĂ©szĂ©bƑl reszeld, a fehĂ©r rĂ©sz keserƱ lehet.

    2

    Egy közepes lĂĄbasban keverd össze a gyĂŒmölcsöket, a mĂ©zet, a lime levĂ©t Ă©s hĂ©jĂĄt, valamint a tequilĂĄt.

    HasznĂĄlj jĂł minƑsĂ©gƱ tequilĂĄt a legjobb Ă­zĂ©lmĂ©nyĂ©rt.

    3

    Közepes lĂĄngon kezdd el melegĂ­teni a keverĂ©ket, Ă©s fƑzd 5-7 percig, amĂ­g a gyĂŒmölcsök levet engednek Ă©s kissĂ© megpuhulnak.

    Figyelj oda, hogy ne Ă©gjen le a gyĂŒmölcs, idƑnkĂ©nt keverd meg.

    4

    Egy kĂŒlön kis tĂĄlban oldd fel a kukoricakemĂ©nyĂ­tƑt a vĂ­zben, majd fokozatosan add hozzĂĄ a melegedƑ mĂĄrtĂĄshoz.

    A kukoricakemĂ©nyĂ­tƑt mindig hideg vĂ­zben oldd fel, hogy ne csomĂłsodjon a mĂĄrtĂĄsban. Add hozzĂĄ lassan, folyamatos keverĂ©s mellett.

    5

    Add hozzĂĄ a vanĂ­liakivonatot Ă©s egy csipet sĂłt, majd folyamatos keverĂ©s mellett fƑzd tovĂĄbbi 3-4 percig, amĂ­g a szĂłsz besƱrƱsödik.

    A sĂł kiemeli az Ă©des Ă­zeket, ne hagyd ki! A vanĂ­liakivonat helyett hasznĂĄlhatsz vanĂ­liarudat is, de azt a fƑzĂ©s elejĂ©n add hozzĂĄ.

    6

    Hagyd a szĂłszt kicsit hƱlni, majd tĂĄlald palacsintĂĄk, gofrik vagy grillezett hĂșsok mellĂ©. HƱtƑben tĂĄrolva akĂĄr 3-4 napig is frissen tarthatĂł.

    A szĂłsz hƱtĂ©s közben mĂ©g sƱrƱsödni fog, ezt vedd figyelembe a fƑzĂ©snĂ©l.