Egy lábasban közepes lángon melegítsd fel a tejet, de ne forrald fel.
Fontos, hogy ne forrald fel a tejet, mert akkor elveszíti a krémes állagát és a tetején bőr képződhet.
Keverd bele a mézet és a vanília kivonatot, majd alaposan keverd össze.
A méz mennyiségét ízlés szerint változtathatod. Ha nincs vanília kivonatod, használhatsz vaníliás cukrot is.
Hagyd a tejet melegedni még 2-3 percig, hogy az ízek jól összeérjenek.
Ez a lépés segít, hogy a méz és a vanília íze jobban átjárja a tejet.
Öntsd ki egy bögrébe, majd a tetejére nyomj tejszínhabot.
A tejszínhab opcionális, de nagyon jól illik ehhez az italhoz. Használhatsz növényi tejszínhabot is.
Szórd meg egy csipet fahéjjal és reszelt szerecsendióval díszítésként.
A fahéj és a szerecsendió még ünnepibbé teszi az italt. Ha nincs otthon szerecsendiód, a fahéj is elég.
Azonnal fogyaszd, élvezd a krémes, édes és melegítő mézes-vaníliás forró tejet!
A tej melegítésekor figyelj, hogy ne forrjon fel, mert akkor elveszíti krémes állagát.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.