Egy közepes méretű lábosban melegítsd fel az almalevet és a narancslevet közepes lángon, majd add hozzá a fahéjrudat, a szegfűszeget és a reszelt gyömbért.
Használj frissen facsart narancslevet a legjobb íz érdekében.
Öntsd hozzá a forró vizet, majd keverd bele a mézet, a vanília kivonatot és a szerecsendiót. Alacsony hőfokon kevergetve melegítsd tovább.
A mézet csak alacsony hőfokon add hozzá, hogy megőrizze az értékes tápanyagait.
Hagyd a puncsot 10-15 percig lassan melegedni, de ne hagyd forrni, hogy az ízek megfelelően összeérjenek.
A hosszabb melegítési idő segít az ízeknek jobban összeérni.
Szűrd le a puncsot egy hőálló bögrébe vagy pohárba, eltávolítva a fahéjrudat és a szegfűszeget.
A szűréshez használhatsz teafiltert vagy gézlapot is.
A tetejére nyomj egy adag tejszínhabot, majd szórd meg mézeskalács morzsával a különleges ízért és látványért.
A mézeskalács morzsát elkészítheted úgy, hogy a mézeskalácsot ledarálod vagy apróra töröd.
Azonnal tálald, és élvezd a fűszeres, ünnepi hangulatú mézeskalácsos puncsot!
Ha szeretnéd még ünnepibb hangulatúvá tenni, díszítsd a puncsot narancskarikákkal vagy ánizscsillaggal.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.