Migas fehér babbal, tojással és pirított kenyérrel

Migas fehér babbal

A migas egy hagyományos spanyol étel, amely különféle változatokban készült az évszázadok során. Az ételt eredetileg a falusi közösségek készítették, mivel egyszerű és olcsó alapanyagokból készült. A fehér bab és a ropogós kenyér adja az étel alapját, míg a tojás és a kolbász gazdagítja a fűszeres ízvilágot. Képzeld el, ahogy a fűszeres bab és a friss petrezselyem összeér a pirított kenyérrel, miközben a tükörtojás gazdag krémességgel koronázza meg.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
700 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Fehér bab
1 db Vöröshagyma
3 gerezd Fokhagyma
150 g Pimiento chorizo (vagy más kolbász)
1 tk. Fűszerpaprika
3 ek. Olívaolaj
2 db Tojás
1 csokor Friss petrezselyem
4 szelet Friss kenyér (vagy szikkadt)
1 tk.
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A fehér babot előzőleg áztasd be vízbe legalább 4-6 órára, majd főzd meg, amíg megpuhul. Ha használod a konzerv változatot, akkor egyszerűen öblítsd le őket.

    Az előáztatás segít a bab gyorsabb főzésében, és segít elkerülni a puffadást is.

    2

    A kenyérszeleteket vágd kisebb darabokra, és pirítsd meg egy serpenyőben egy kis olívaolajon, amíg ropogósak lesznek.

    A pirított kenyér ropogóssága kulcsfontosságú a migas textúrájához, ügyelj rá, hogy ne égjenek meg.

    3

    A vöröshagymát és fokhagymát apróra vágd, és egy másik serpenyőben egy kis olívaolajon pirítsd meg, amíg üvegesek nem lesznek.

    A hagyma és fokhagyma pirítása segít kiemelni az ízeket, és édesebb, lágyabb ízt ad az ételnek.

    4

    A pimiento chorizót vágd fel apró darabokra, és add hozzá a hagymás keverékhez. Pirítsd még 5-7 percig, hogy a kolbász is átvegye az ízeket.

    A pimiento chorizo vagy más fűszeres kolbász különleges ízt ad a migasnak, ne hagyd ki!

    5

    Add hozzá a főtt babot és a pirított kenyér darabokat, majd keverd jól össze.

    A bab és kenyér keverése után a gabonák és babok ízei összeérnek, és ínycsiklandó ételt alkotnak.

    6

    Készíts két tojást tükörtojásként, és tálald a migas felett. Díszítsd friss petrezselyemmel.

    A tükörtojás lágy sárgája egy extra krémességet ad a migasnak, ami tökéletes a ropogós kenyérhez.