Milanesa napolitana oregánóval tálalva, paradicsomos és sajtos

Milanesa napolitana oregánóval

A milanesa napolitana egy tradicionális olasz étel, amelyet különféle húsokkal készítenek. A napolitana változatot gazdagítja a sonka, a paradicsomszósz és a mozzarella, így az étel igazán különleges lesz. Az oregánó hozzáadásával friss és fűszeres ízt kap, amely kiemeli a paradicsomos hús gazdag aromáját. Ez a változat tökéletes választás egy családi ebédre vagy vacsorára.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
650 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Csirkemell
2 db Tojás
100 g Zsemlemorzsa
50 g Liszt
50 g Parmezán sajt
4 db Füstölt sonka
100 g Mozzarella sajt
150 g Paradicsomszósz
1 tk. Oregánó
3 ek. Olívaolaj
1 csipet
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkemelleket klopfold ki, hogy egyenletes vastagságúak legyenek. Sózd és borsozd meg őket mindkét oldalon.

    A csirkemellet fóliában vagy egy zacskóban klopfold, hogy egyenletes vastagságú legyen.

    2

    A tojásokat verd fel egy tálban, a lisztet egy másik tányérban tedd el, és a zsemlemorzsát is készítsd elő.

    A zsemlemorzsa keverésekor hozzáadhatsz egy kis reszelt parmezánt is, hogy gazdagabb legyen a panír.

    3

    A csirkemelleket először a lisztben forgasd meg, majd a felvert tojásban, végül a zsemlemorzsában.

    Minden oldalát alaposan forgasd meg, hogy egyenletes panírt kapj.

    4

    A csirkemelleket forró olajban süsd ki, amíg aranybarna és ropogós nem lesz mindkét oldalán.

    A sütés során ügyelj arra, hogy az olaj ne legyen túl forró, különben megéghet a panír.

    5

    Miután a csirke kisült, helyezd egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és rakj rá egy szelet füstölt sonkát, majd egy réteg paradicsomszószt.

    A paradicsomszósz segít a hús puhaságának megőrzésében, és ínycsiklandó aromát ad a fogásnak.

    6

    Tedd a mozzarella sajtot a paradicsomszószra, majd szórd meg egy teáskanál oregánóval.

    Az oregánó gazdag ízt ad a receptnek, és jól illik a paradicsomszószhoz.

    7

    Tedd a tepsit a 180°C-ra előmelegített sütőbe 10-15 percre, hogy a sajt megolvadjon és enyhén piruljon.

    Ha extra ízeket szeretnél, egy kis pörkölési idő után szórhatsz rá egy kis parmezánt.

    8

    A milanesa napolitanát friss petrezselyemmel díszítve tálald, és kínáld rizzsel vagy egy könnyű salátával.

    A friss petrezselyem frissességet ad az ételhez, miközben az étel gazdag ízvilága kiemelkedik.