Misal pav Jain módra tálalva friss korianderrel és zsemlével

Misal pav Jain módra

A Misal Pav egy népszerű indiai étel, amely csicseriborsóból, fűszerekkel és zsemlével készül. Az étel különböző változatai léteznek, a Jain változat pedig húsmentes és tejmentes. A Misal Pav ideális választás reggelire vagy ebédre, és tökéletesen kombinálható egy friss zsemlével. Az indiai konyha ezen ételével minden falat egy igazi ízutazást kínál.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Csicseriborsó
2 db Főtt burgonya
1 db Vöröshagyma
2 db Paradicsom
1 db Zöld chili
1 ág Friss koriander
1 tk. Kömény
1 tk. Mustármag
1 csipet Hing (asafoetida)
2 ek. Olívaolaj
1 ek. Lemon juice
4 db Pav (indiai zsemle)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A csicseriborsót főzd meg előző nap, vagy használj konzerv csicseriborsót.

    Ha száraz csicseriborsót használsz, érdemes előző este beáztatni, hogy gyorsabban megfőjön.

    2

    A főtt burgonyát hámozd meg és vágd fel kisebb darabokra.

    A burgonya puha textúrája jól illik a misal pavhoz, és segít kiegyensúlyozni a fűszeres ízeket.

    3

    Egy serpenyőben hevíts olívaolajat, majd add hozzá a mustármagot, köményt és hinget (asafoetida). Pirítsd őket egy-két percig, amíg illatosak nem lesznek.

    A mustármag és a kömény az indiai konyha alapfűszerei, amelyek gazdag ízt adnak az ételnek.

    4

    Add hozzá a felaprított vöröshagymát és zöld chilit, és pirítsd őket, amíg a hagyma üveges nem lesz.

    A zöld chili friss ízt és egy kis csípősséget ad az ételnek, de ha nem szereted a csípőset, csökkentsd a mennyiségét.

    5

    Add hozzá a felkockázott paradicsomot, és főzd 5-7 percig, amíg megpuhulnak.

    A paradicsom segít szaftosabbá tenni az ételt, és édes-savanyú ízt ad neki.

    6

    Miután a paradicsom megpuhult, add hozzá a főtt csicseriborsót és a főtt burgonyát. Sózd ízlés szerint, és főzd még 5 percig.

    Az étel ízének gazdagítása érdekében adj hozzá egy kis citromlevet, hogy frissességet adjon neki.

    7

    Tálald a misalt melegen, friss korianderrel díszítve, és az indiai pav (zsemle) kíséretében.

    A pav (indiai zsemle) kitűnően illik a misalhoz, és segítségével egy könnyen fogyasztható ételt kapsz.