A csicseriborsót főzd meg előző nap, vagy használj konzerv csicseriborsót.
Ha száraz csicseriborsót használsz, érdemes előző este beáztatni, hogy gyorsabban megfőjön.
A főtt burgonyát hámozd meg és vágd fel kisebb darabokra.
A burgonya puha textúrája jól illik a misal pavhoz, és segít kiegyensúlyozni a fűszeres ízeket.
Egy serpenyőben hevíts olívaolajat, majd add hozzá a mustármagot, köményt és hinget (asafoetida). Pirítsd őket egy-két percig, amíg illatosak nem lesznek.
A mustármag és a kömény az indiai konyha alapfűszerei, amelyek gazdag ízt adnak az ételnek.
Add hozzá a felaprított vöröshagymát és zöld chilit, és pirítsd őket, amíg a hagyma üveges nem lesz.
A zöld chili friss ízt és egy kis csípősséget ad az ételnek, de ha nem szereted a csípőset, csökkentsd a mennyiségét.
Add hozzá a felkockázott paradicsomot, és főzd 5-7 percig, amíg megpuhulnak.
A paradicsom segít szaftosabbá tenni az ételt, és édes-savanyú ízt ad neki.
Miután a paradicsom megpuhult, add hozzá a főtt csicseriborsót és a főtt burgonyát. Sózd ízlés szerint, és főzd még 5 percig.
Az étel ízének gazdagítása érdekében adj hozzá egy kis citromlevet, hogy frissességet adjon neki.
Tálald a misalt melegen, friss korianderrel díszítve, és az indiai pav (zsemle) kíséretében.
A pav (indiai zsemle) kitűnően illik a misalhoz, és segítségével egy könnyen fogyasztható ételt kapsz.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.