A fokhagymát apróra vágd, és keverd össze a darált bárányhússal.
Ha szereted az erősebb fokhagyma ízt, használj friss, érett fokhagymát.
Add hozzá a sót, borsot, köményt, paprikát és a felaprított petrezselymet a hús keverékéhez.
A friss petrezselyem kiemeli a fűszerek ízét, így érdemes jól összekeverni.
Önts hozzá egy kevés vizet, hogy a hús keveréke könnyebben formázható legyen. Keverd jól össze.
A víz hozzáadása segít, hogy a hús ne legyen túl száraz, így szaftosabbak lesznek a mititeiek.
Formázz a keverékből kis kolbászokat (mititei formát) a kezeddel.
A formázásnál ügyelj arra, hogy egyenletes méretűek legyenek, így egyenletesen sülnek.
Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, és süsd a mititeiket mindkét oldalon 5-7 percig, amíg szépen megpirulnak és átsülnek.
Ne hagyd túlforrósítani az olajat, hogy ne égjenek meg a mititeik, és ne veszítsenek az ízükkel.
Miután elkészültek, tálald őket friss kenyérrel és egy kis mustárral vagy egyéb körettel.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.