Mititei bárányhússal, egy serpenyőben sült szaftos hús kolbász formában, friss petrezselyem díszítéssel

Mititei bárányhússal

A Mititei egy hagyományos román étel, amelyet többnyire bárányhúsból készítenek, és gyakran tálalják friss kenyérrel és mustárral. Az étel különlegessége a fűszerek és a bárányhús egyedülálló kombinációjában rejlik, amely egyedülálló ízt ad. Az eredeti recept évszázadok óta terjed, és gyakran készítik családi összejöveteleken és rendezvényeken. A mititei étel egy igazi román különlegesség, amit a helyiek és a látogatók egyaránt imádnak!

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Bárányhús (darálva)
3 gerezd Fokhagyma
1 tk.
1 tk. Bors
1 tk. Kömény
1 tk. Paprika
2 ek. Olívaolaj
50 ml Víz
1 ek. Fresch petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A fokhagymát apróra vágd, és keverd össze a darált bárányhússal.

    Ha szereted az erősebb fokhagyma ízt, használj friss, érett fokhagymát.

    2

    Add hozzá a sót, borsot, köményt, paprikát és a felaprított petrezselymet a hús keverékéhez.

    A friss petrezselyem kiemeli a fűszerek ízét, így érdemes jól összekeverni.

    3

    Önts hozzá egy kevés vizet, hogy a hús keveréke könnyebben formázható legyen. Keverd jól össze.

    A víz hozzáadása segít, hogy a hús ne legyen túl száraz, így szaftosabbak lesznek a mititeiek.

    4

    Formázz a keverékből kis kolbászokat (mititei formát) a kezeddel.

    A formázásnál ügyelj arra, hogy egyenletes méretűek legyenek, így egyenletesen sülnek.

    5

    Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, és süsd a mititeiket mindkét oldalon 5-7 percig, amíg szépen megpirulnak és átsülnek.

    Ne hagyd túlforrósítani az olajat, hogy ne égjenek meg a mititeik, és ne veszítsenek az ízükkel.

    6

    Miután elkészültek, tálald őket friss kenyérrel és egy kis mustárral vagy egyéb körettel.