Mititei marhahússal, grillezve és frissen tálalva, salátával és kenyérrel

Mititei marhahússal

A Mititei, vagy más néven mici, a román konyha egyik legismertebb ételévé vált. Hagyományosan a grillezés során készítik, és a faszén parázs felett sülnek, így különleges füstös ízt kapnak. A mititei története a 19. századra nyúlik vissza, és mára szinte minden román étterem étlapján megtalálható. Ez az étel remekül illik egy családi összejövetelhez, vagy egy nyári grillezéshez. A marhahús gazdag, ínycsiklandó íze egyesül a fokhagyma és a fűszerek aromáival, így egy igazán ínycsiklandó ételt kapunk.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Marhahús
2 ek. Búzaliszt
3 gerezd Fokhagyma
1 tk.
0.5 tk. Fekete bors
0.5 tk. Kömény
1 tk. Borsó
100 ml Víz
2 ek. Olaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A marhahúst daráljuk le, majd adjuk hozzá a búzalisztet, sót, borsot, köményt, borsóport és a zúzott fokhagymát. Keverjük jól össze, majd adjunk hozzá egy kevés vizet, hogy a massza könnyen formálható legyen.

    A húsmasszát érdemes kézzel dolgozni, hogy jól összeérjenek az ízek.

    2

    A masszából formáljunk kis, ujjnyi vastagságú és hosszú kolbászokat. Ha szükséges, nedves kézzel formáld meg, hogy ne ragadjon.

    Próbáld egyenletes vastagságúra formálni őket, hogy egyenletesen süljenek.

    3

    Melegítsd fel az olajat egy serpenyőben, majd süsd a mititeiket közepes lángon. Süsd őket mindkét oldalról 5-6 percig, amíg szépen megpirulnak és átsülnek.

    A mititeiket ne rakd túl sűrűn a serpenyőbe, hogy szép barna kérget kapjanak. Ha szükséges, pihentesd őket a serpenyőben pár percig, hogy a hús teljesen átsüljön.

    4

    Miután kész, tálald frissen, esetleg friss salátával és kenyérrel.

    A mititei frissen és melegen a legfinomabb, de akár hidegen is élvezheted, mint snacket.