Mititei marhahĂșssal, grillezve Ă©s frissen tĂĄlalva, salĂĄtĂĄval Ă©s kenyĂ©rrel

Mititei marhahĂșssal

A Mititei, vagy mĂĄs nĂ©ven mici, a romĂĄn konyha egyik legismertebb Ă©telĂ©vĂ© vĂĄlt. HagyomĂĄnyosan a grillezĂ©s sorĂĄn kĂ©szĂ­tik, Ă©s a faszĂ©n parĂĄzs felett sĂŒlnek, Ă­gy kĂŒlönleges fĂŒstös Ă­zt kapnak. A mititei törtĂ©nete a 19. szĂĄzadra nyĂșlik vissza, Ă©s mĂĄra szinte minden romĂĄn Ă©tterem Ă©tlapjĂĄn megtalĂĄlhatĂł. Ez az Ă©tel remekĂŒl illik egy csalĂĄdi összejövetelhez, vagy egy nyĂĄri grillezĂ©shez. A marhahĂșs gazdag, Ă­nycsiklandĂł Ă­ze egyesĂŒl a fokhagyma Ă©s a fƱszerek aromĂĄival, Ă­gy egy igazĂĄn Ă­nycsiklandĂł Ă©telt kapunk.

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 500 g MarhahĂșs
⭕ 2 ek. BĂșzaliszt
⭕ 3 gerezd Fokhagyma
⭕ 1 tk. Só
⭕ 0.5 tk. Fekete bors
⭕ 0.5 tk. KömĂ©ny
⭕ 1 tk. Borsó
⭕ 100 ml Víz
⭕ 2 ek. Olaj

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A marhahĂșst darĂĄljuk le, majd adjuk hozzĂĄ a bĂșzalisztet, sĂłt, borsot, kömĂ©nyt, borsĂłport Ă©s a zĂșzott fokhagymĂĄt. KeverjĂŒk jĂłl össze, majd adjunk hozzĂĄ egy kevĂ©s vizet, hogy a massza könnyen formĂĄlhatĂł legyen.

    A hĂșsmasszĂĄt Ă©rdemes kĂ©zzel dolgozni, hogy jĂłl összeĂ©rjenek az Ă­zek.

    2

    A masszĂĄbĂłl formĂĄljunk kis, ujjnyi vastagsĂĄgĂș Ă©s hosszĂș kolbĂĄszokat. Ha szĂŒksĂ©ges, nedves kĂ©zzel formĂĄld meg, hogy ne ragadjon.

    PrĂłbĂĄld egyenletes vastagsĂĄgĂșra formĂĄlni Ƒket, hogy egyenletesen sĂŒljenek.

    3

    MelegĂ­tsd fel az olajat egy serpenyƑben, majd sĂŒsd a mititeiket közepes lĂĄngon. SĂŒsd Ƒket mindkĂ©t oldalrĂłl 5-6 percig, amĂ­g szĂ©pen megpirulnak Ă©s ĂĄtsĂŒlnek.

    A mititeiket ne rakd tĂșl sƱrƱn a serpenyƑbe, hogy szĂ©p barna kĂ©rget kapjanak. Ha szĂŒksĂ©ges, pihentesd Ƒket a serpenyƑben pĂĄr percig, hogy a hĂșs teljesen ĂĄtsĂŒljön.

    4

    Miutån kész, tålald frissen, esetleg friss salåtåval és kenyérrel.

    A mititei frissen és melegen a legfinomabb, de akår hidegen is élvezheted, mint snacket.