A marhahúst daráljuk le, majd adjuk hozzá a búzalisztet, sót, borsot, köményt, borsóport és a zúzott fokhagymát. Keverjük jól össze, majd adjunk hozzá egy kevés vizet, hogy a massza könnyen formálható legyen.
A húsmasszát érdemes kézzel dolgozni, hogy jól összeérjenek az ízek.
A masszából formáljunk kis, ujjnyi vastagságú és hosszú kolbászokat. Ha szükséges, nedves kézzel formáld meg, hogy ne ragadjon.
Próbáld egyenletes vastagságúra formálni őket, hogy egyenletesen süljenek.
Melegítsd fel az olajat egy serpenyőben, majd süsd a mititeiket közepes lángon. Süsd őket mindkét oldalról 5-6 percig, amíg szépen megpirulnak és átsülnek.
A mititeiket ne rakd túl sűrűn a serpenyőbe, hogy szép barna kérget kapjanak. Ha szükséges, pihentesd őket a serpenyőben pár percig, hogy a hús teljesen átsüljön.
Miután kész, tálald frissen, esetleg friss salátával és kenyérrel.
A mititei frissen és melegen a legfinomabb, de akár hidegen is élvezheted, mint snacket.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.