Mititei sertéshússal, aranybarna grillkolbászok tálalva

Mititei sertéshússal

A mititei egy tradicionális román étel, amely a helyi grillezett húsok kedvelői körében gyorsan népszerűvé vált. Az étel története a 19. századig nyúlik vissza, amikor az első mititei-t elkészítették a román vidékeken. A sertéshús és a fűszerek tökéletes egyensúlyban alkotják meg a mititei ízét. A mititei-t tradicionálisan az étkezések során tálalják friss kenyérrel és egy pohár hideg sörrel, de akár egy gyors grillezéshez is ideális választás.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
1400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Sertéshús
4 gerezd Fokhagyma
1 tk.
0.5 tk. Bors
1 tk. Pirospaprika
0.5 tk. Kömény
50 ml Szódavíz
50 ml Tehéntej

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A sertéshúst daráljuk le, és egy tálba tesszük. Ezt követően adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát.

    A hús friss legyen, hogy a mititei jó állagú maradjon!

    2

    Az ízesítő fűszereket (só, bors, pirospaprika, kömény) is hozzáadjuk, és alaposan összegyúrjuk.

    A fűszereket egyenletesen oszlassuk el, hogy minden falat ízes legyen!

    3

    A szódavizet és a tejfölt is belekeverjük a húsos masszába, hogy szaftos és könnyen formázható legyen.

    A szódavíz segít abban, hogy a mititei szép, levegős és omlós legyen.

    4

    A tésztát alaposan összegyúrjuk, majd kis rudakat formázunk belőle.

    Ne nyomkodjuk túl erősen, így a hús nem lesz túl tömör, és jobban megsül.

    5

    A mititeiket forró grillen vagy serpenyőben mindkét oldalukat aranybarnára sütjük.

    A grill vagy serpenyő ne legyen túl forró, mert akkor kívül megéghet, belül pedig nyers maradhat.