A sertéshúst daráljuk le, és egy tálba tesszük. Ezt követően adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát.
A hús friss legyen, hogy a mititei jó állagú maradjon!
Az ízesítő fűszereket (só, bors, pirospaprika, kömény) is hozzáadjuk, és alaposan összegyúrjuk.
A fűszereket egyenletesen oszlassuk el, hogy minden falat ízes legyen!
A szódavizet és a tejfölt is belekeverjük a húsos masszába, hogy szaftos és könnyen formázható legyen.
A szódavíz segít abban, hogy a mititei szép, levegős és omlós legyen.
A tésztát alaposan összegyúrjuk, majd kis rudakat formázunk belőle.
Ne nyomkodjuk túl erősen, így a hús nem lesz túl tömör, és jobban megsül.
A mititeiket forró grillen vagy serpenyőben mindkét oldalukat aranybarnára sütjük.
A grill vagy serpenyő ne legyen túl forró, mert akkor kívül megéghet, belül pedig nyers maradhat.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.