A rizslisztet és a cukrot egy tálban keverd össze, majd fokozatosan add hozzá a meleg vizet, hogy sima tésztát kapj.
A víz ne legyen túl forró, hogy a tészta ne legyen túlságosan lágy.
A tésztát tedd mikrohullámú sütőbe, és 1-2 percig főzd magas hőfokon, majd keverd meg, és ismételd meg ezt addig, amíg a tészta ragacsos, átlátszó nem lesz.
A tészta sűrűsödése után ügyelj arra, hogy ne főzd túl, hogy a textúra ne legyen túl kemény.
Közben az étcsokoládét olvaszd meg egy kis vízben, hogy krémes legyen.
Az étcsokoládé olvasztása közben ügyelj arra, hogy ne legyen túl meleg, mert elronthatja az állagát.
Miután a mochi tészta kész, hagyd hűlni egy kicsit, majd oszd fel kisebb adagokra és mindegyikbe kanalazz egy kis olvasztott csokoládét.
A csokoládét úgy oszd el, hogy minden falatba jusson belőle.
A tésztát formázd golyókká, és a maradék kakaóporban hempergesd meg őket.
A kakaópor nemcsak ízt ad, hanem segít megakadályozni, hogy a tészta túl ragadós legyen.
Tálald a mochi golyókat hűtve, és élvezd a finom, édes édességet!
A mochi hűtve a legjobb, így az ízek jobban érvényesülnek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.