Mochi csokoládéval töltve, kakaóporral bevonva, finom japán édesség

Mochi csokoládéval

A mochi egy klasszikus japán desszert, amely ragacsos rizslisztből készül, és különböző töltelékekkel, például édes babpasztával vagy csokoládéval is elkészíthető. A csokoládéval töltött mochi egy modernebb változata, amely gazdag ízével és selymes textúrájával igazi élvezetet nyújt. A japán édességek közül a mochi az egyik legismertebb és legnépszerűbb desszert.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 25 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Ragasztó rizsliszt (mochi liszt)
100 g Cukor
150 ml Meleg víz
2 ek. Kakaópor
100 g Étcsokoládé
50 ml Víz
1 cs. Vaníliás cukor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizslisztet és a cukrot egy tálban keverd össze, majd fokozatosan add hozzá a meleg vizet, hogy sima tésztát kapj.

    A víz ne legyen túl forró, hogy a tészta ne legyen túlságosan lágy.

    2

    A tésztát tedd mikrohullámú sütőbe, és 1-2 percig főzd magas hőfokon, majd keverd meg, és ismételd meg ezt addig, amíg a tészta ragacsos, átlátszó nem lesz.

    A tészta sűrűsödése után ügyelj arra, hogy ne főzd túl, hogy a textúra ne legyen túl kemény.

    3

    Közben az étcsokoládét olvaszd meg egy kis vízben, hogy krémes legyen.

    Az étcsokoládé olvasztása közben ügyelj arra, hogy ne legyen túl meleg, mert elronthatja az állagát.

    4

    Miután a mochi tészta kész, hagyd hűlni egy kicsit, majd oszd fel kisebb adagokra és mindegyikbe kanalazz egy kis olvasztott csokoládét.

    A csokoládét úgy oszd el, hogy minden falatba jusson belőle.

    5

    A tésztát formázd golyókká, és a maradék kakaóporban hempergesd meg őket.

    A kakaópor nemcsak ízt ad, hanem segít megakadályozni, hogy a tészta túl ragadós legyen.

    6

    Tálald a mochi golyókat hűtve, és élvezd a finom, édes édességet!

    A mochi hűtve a legjobb, így az ízek jobban érvényesülnek.