A rizslisztet és a cukrot egy tálban alaposan keverd össze. Add hozzá a vizet, és folyamatos keverés mellett készíts sűrű tésztát.
A tészta ne legyen túl folyós, inkább sűrű, hogy formálható legyen.
Egy edényben vizet forralj fel, és a rizsliszt keveréket egy hőálló tálba tedd. Helyezd a tálat a vízfürdőbe, és folyamatosan kevergetve főzd 10-12 percig, amíg a tészta átlátszóvá válik.
Ha a tészta kezd összeállni, folyamatos keverés mellett pihentesd egy-két percig.
Miután a tészta megfőtt, tedd ki egy enyhén lisztezett felületre, és hagyd lehűlni.
A mochi tésztát gyorsan formálhatóvá válik, ha langyos állapotban dolgozol vele.
Amíg a tészta hűl, készítsd el az eperkrémet. A friss epreket pürésítsd, majd keverd össze a tejszínnel, vanília kivonattal és citromlével.
Ha az eper túl savanyú, egy kevés cukrot is hozzáadhatsz.
Miután a tészta lehűlt, vágd kisebb darabokra, és minden darabot lapíts ki. Tölts bele egy evőkanálnyi eperkrémet, majd formáld meg kis golyóvá.
A mochi tésztát finoman nyújtsd ki, hogy könnyedén bezárja a tölteléket.
Tálald az elkészült mochikat friss eperrel díszítve.
Friss eperrel tálalva az édesség még finomabb, a gyümölcs frissessége remekül illik a krémes mochihoz.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.