Mochi eperkrémmel, japán desszert, finom rizsliszt tésztával és friss eperkrémmel

Mochi eperkrémmel

A mochi egy hagyományos japán édesség, melyet rizslisztből készítenek, és gyakran töltenek különböző krémekkel, gyümölcsökkel vagy pasztákkal. Az eperkrémes változat különösen népszerű, mivel az eper frissessége és a rizsliszt tészta tökéletes harmóniában vannak. A mochi készítésének művészete generációról generációra szállt Japánban, és mára a világ minden táján ismert desszertté vált.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Ragasztó rizsliszt (glutinous rice flour)
100 g Cukor
150 ml Víz
150 g Friss eper
100 ml Tejszín
1 tk. Vanília kivonat
1 ek. Citromlé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizslisztet és a cukrot egy tálban alaposan keverd össze. Add hozzá a vizet, és folyamatos keverés mellett készíts sűrű tésztát.

    A tészta ne legyen túl folyós, inkább sűrű, hogy formálható legyen.

    2

    Egy edényben vizet forralj fel, és a rizsliszt keveréket egy hőálló tálba tedd. Helyezd a tálat a vízfürdőbe, és folyamatosan kevergetve főzd 10-12 percig, amíg a tészta átlátszóvá válik.

    Ha a tészta kezd összeállni, folyamatos keverés mellett pihentesd egy-két percig.

    3

    Miután a tészta megfőtt, tedd ki egy enyhén lisztezett felületre, és hagyd lehűlni.

    A mochi tésztát gyorsan formálhatóvá válik, ha langyos állapotban dolgozol vele.

    4

    Amíg a tészta hűl, készítsd el az eperkrémet. A friss epreket pürésítsd, majd keverd össze a tejszínnel, vanília kivonattal és citromlével.

    Ha az eper túl savanyú, egy kevés cukrot is hozzáadhatsz.

    5

    Miután a tészta lehűlt, vágd kisebb darabokra, és minden darabot lapíts ki. Tölts bele egy evőkanálnyi eperkrémet, majd formáld meg kis golyóvá.

    A mochi tésztát finoman nyújtsd ki, hogy könnyedén bezárja a tölteléket.

    6

    Tálald az elkészült mochikat friss eperrel díszítve.

    Friss eperrel tálalva az édesség még finomabb, a gyümölcs frissessége remekül illik a krémes mochihoz.