Mochi Ube-vel, frissen tálalva

Mochi Ube-vel

A mochi egy japán desszert, amely rizslisztből készül, és számos variációja létezik. Az ube változat különleges lila színével és gazdag, édes ízével emelkedik ki a többi mochi közül. Az ube egy lila édesburgonya, amely Délkelet-Ázsiában és Japánban is népszerű. A mochi ube-vel egy finom és egyszerű desszert, amely a hagyományos japán édességeket ötvözi a friss, gazdag ízekkel.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Ube
150 g Gluténmentes rizsliszt (mochi liszt)
100 g Cukor
100 ml Kókusztej
100 ml Víz
1 tk. Vanília kivonat
2 ek. Sós vaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A ube-t hámozd meg és apróra vágd, majd főzd meg vízben 10-15 percig, amíg teljesen megpuhul.

    A ube egy lila édesburgonyafajta, amely gazdag, édes ízű. Ha friss ube-t használsz, akkor főzés után pürésíteni kell.

    2

    A főtt ube-t pürésítsd simára egy turmixgépben vagy villával.

    Minél simábbra pürésíted, annál finomabb lesz a mochi textúrája.

    3

    A rizslisztet, cukrot, kókusztejet, vizet és vaníliát keverd össze egy tálban.

    Ellenőrizd, hogy a rizsliszt teljesen feloldódjon, így elkerülheted a csomókat.

    4

    Add hozzá a pürésített ube-t a keverékhez, és alaposan keverd össze, hogy minden hozzávaló jól eloszoljon.

    Az ube segít szép lila színt adni a mochi tésztájának, és gazdag, édes ízt biztosít.

    5

    A keveréket öntsd egy hőálló tálba, majd gőzöld 20-25 percig, amíg a tészta sűrűsödni nem kezd.

    A gőzölés során a tésztának sűrű, rugalmas állagot kell kapnia.

    6

    A kész mochi-t hagyd kihűlni, majd vágd kis darabokra.

    Ha túl puha lenne, hagyd pihenni egy kicsit, hogy még jobban megszilárduljon.

    7

    Tálald a kész mochi-t, és élvezd az édes, krémes textúráját.

    A mochi finomabb, ha hűtőben egy kicsit pihenteted, hogy még rugalmasabb és friss legyen.