A ube-t hámozd meg és apróra vágd, majd főzd meg vízben 10-15 percig, amíg teljesen megpuhul.
A ube egy lila édesburgonyafajta, amely gazdag, édes ízű. Ha friss ube-t használsz, akkor főzés után pürésíteni kell.
A főtt ube-t pürésítsd simára egy turmixgépben vagy villával.
Minél simábbra pürésíted, annál finomabb lesz a mochi textúrája.
A rizslisztet, cukrot, kókusztejet, vizet és vaníliát keverd össze egy tálban.
Ellenőrizd, hogy a rizsliszt teljesen feloldódjon, így elkerülheted a csomókat.
Add hozzá a pürésített ube-t a keverékhez, és alaposan keverd össze, hogy minden hozzávaló jól eloszoljon.
Az ube segít szép lila színt adni a mochi tésztájának, és gazdag, édes ízt biztosít.
A keveréket öntsd egy hőálló tálba, majd gőzöld 20-25 percig, amíg a tészta sűrűsödni nem kezd.
A gőzölés során a tésztának sűrű, rugalmas állagot kell kapnia.
A kész mochi-t hagyd kihűlni, majd vágd kis darabokra.
Ha túl puha lenne, hagyd pihenni egy kicsit, hogy még jobban megszilárduljon.
Tálald a kész mochi-t, és élvezd az édes, krémes textúráját.
A mochi finomabb, ha hűtőben egy kicsit pihenteted, hogy még rugalmasabb és friss legyen.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.