Frissen sült mogyorókrémes keksz

Mogyorókrémes keksz

A mogyorókrémes keksz egy tökéletes édesség azok számára, akik szeretik a csokoládé és a mogyoró harmonikus párosítását. Az első mogyorókrémmel töltött sütemények az 1900-as években jelentek meg, és azóta világszerte nagy népszerűségnek örvendenek. Ez a változat puha, omlós tésztából készül, amelyet egy selymes mogyorókrémes töltelék tesz még különlegesebbé. Egy csésze tej vagy forró csokoládé mellé tökéletes választás, és akár ajándéknak is kiváló.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 12 perc
Teljes 27 perc
2100 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 16
250 g Liszt
150 g Vaj
80 g Porcukor
150 g Mogyorókrém
5 ml Vaníliakivonat
1 csipet
1 db Tojás

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A vajat hagyd szobahőmérsékleten megpuhulni, hogy könnyebben dolgozható legyen. Ez segít abban, hogy a keksz tésztája lágy és homogén állagú legyen.

    A vajat ne olvaszd meg, mert akkor a tészta túl folyós lesz. Ha nincs időd kivárni, reszeld le a hideg vajat.

    2

    Egy nagy keverőtálban keverd össze a vajat és a porcukrot, amíg krémes állagot nem kapsz. Használhatsz kézi habverőt vagy elektromos mixert is, hogy könnyebb legyen.

    A porcukrot szitáld át, hogy ne legyenek benne csomók, így a krém simább lesz.

    3

    Add hozzá a vaníliakivonatot, a sót és a tojást, majd keverd alaposan össze, amíg egységes masszát nem kapsz.

    A tojás legyen szobahőmérsékletű, így jobban elkeveredik a többi hozzávalóval.

    4

    Fokozatosan szitáld bele a lisztet, és keverd össze egy spatulával vagy kézzel, amíg egy formázható, nem ragadós tésztát nem kapsz.

    A lisztet szitálva adagold, hogy elkerüld a csomók kialakulását. Ne keverd túl a tésztát, mert a keksz kemény lehet.

    5

    A tésztát oszd kisebb részekre, majd mindegyik közepébe helyezz egy kis mogyorókrémet. Formázd vissza golyóvá úgy, hogy a töltelék belül maradjon.

    A mogyorókrémet hűtőben tárold, hogy könnyebben formázható legyen. Ha a tészta ragad, lisztezd be a kezed.

    6

    A töltött tésztagolyókat lapítsd le finoman, hogy kekszformát kapjanak.

    A kekszeket egyenletesen lapítsd le, hogy egyenletesen süljenek meg.

    7

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.

    A sütőt előmelegítve biztosíthatod az egyenletes sütést.

    8

    Helyezd a kekszeket a sütőpapírral bélelt tepsire, hagyj közöttük elegendő helyet, mert sütés közben kissé megnőnek.

    Ha nincs sütőpapírod, vékonyan vajazd ki a tepsit és szórd meg liszttel.

    9

    Süsd a kekszeket előmelegített sütőben kb. 10-12 percig, amíg a széleik enyhén aranybarnák lesznek.

    Figyeld a kekszeket sütés közben, mert a sütési idő sütőtől függően változhat. Ne süsd túl, mert kiszárad.

    10

    Hagyd teljesen kihűlni a kekszeket egy rácson, majd tálald vagy tárold légmentesen záródó dobozban.

    A légmentesen záródó dobozban a kekszek hosszabb ideig frissek maradnak. Ne tedd őket melegen a dobozba, mert bepárásodnak és elvesztik ropogósságukat.