Melegítsd fel a vizet és a tejet langyosra. A folyadéknak langyosnak kell lennie, hogy az élesztő megfelelően fel tudjon futni. Egy kis tálban oldd fel a cukrot és az élesztőt a langyos vízben, majd hagyd 5-10 percig pihenni, hogy felfusson.
Ha nincs friss élesztőd, használhatsz szárított élesztőt is. Ebben az esetben a csomagoláson található utasításokat kövesd.
A lisztet szitáld egy nagy tálba, add hozzá a sót, és keverd össze. Öntsd hozzá az élesztős folyadékot, majd add hozzá a vajat is. Dagaszd jól át a tésztát, amíg sima és rugalmas nem lesz. Ha szükséges, adj hozzá egy kis vizet, hogy ne legyen túl száraz.
A tészta akkor jó, ha elválik az edény falától és a kezedtől. Ha túl ragacsos, adj hozzá még egy kevés lisztet.
Hagyd a tésztát meleg helyen, letakarva pihenni 1 órán keresztül, hogy megkettőződjön a térfogata.
A tészta pihentetéséhez ideális hely a sütő, amit előzőleg 50°C-ra melegítettél, majd kikapcsoltál.
Miután a tészta megkelt, borítsd ki a munkafelületre és oszd 8-10 egyenlő darabra. Minden darabból formázz hosszú hengereket, majd formázd őket pereccé.
A perec formázásához nézz videókat, ha nem vagy biztos a technikában.
A pereceket helyezd egy sütőpapírral bélelt tepsire. Mielőtt beteszed a sütőbe, kend meg őket egy kis vízzel, és szórd meg szezámmaggal.
A vízzel való lekenés helyett használhatsz felvert tojást is, az még szebb színt ad a pereceknek.
Süsd a pereceket 20-25 percig, amíg aranybarna színűek lesznek és illatosak.
A sütő aljába tegyél egy vízzel teli edényt, hogy párás legyen a sütő, ezáltal a perecek puhábbak lesznek.
Miután kész, hagyd őket egy kicsit hűlni. A mogyorót apróra vágd, és az étcsokoládét olvaszd meg. Töltsd meg a pereceket mogyoróval és csokoládéval. Használhatsz egy kis habzsákot a pontos adagolás érdekében.
A csokoládét vízfürdő felett olvaszd meg, hogy ne égjen le. A mogyorót pirítsd meg egy serpenyőben, hogy intenzívebb legyen az íze.
Tálald a mogyorós-csokis pereceket frissen, és élvezd a csokoládé, a mogyoró és a puha tészta tökéletes kombinációját.
A mogyorós-csokis pereceket tárold légmentesen záródó dobozban, hogy ne száradjanak ki.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.