Melegítsd fel az olívaolajat egy serpenyőben, és pirítsd meg a csirkehúst mindkét oldalán aranybarnára.
A csirkehúst ne süsd túl, hogy ne legyen száraz, érdemes csak aranybarnára sütni.
Közben aprítsd fel a vöröshagymát és a fokhagymát. Tedd őket a serpenyőbe a csirke mellé, és párold meg 5 percig.
A fokhagyma és a hagyma aromája kiemeli a mole ízét.
Hozzáadjuk a chili port, a kakaót, a szezámmagot, az ananászt, a paradicsomot, a cukrot és a sót, majd pirítsd tovább még 5 percig.
Az ananász édes íze harmonizál a fűszeres és savanyú ízekkel, miközben a kakaó gazdagítja a mole szószt.
Öntsd hozzá a zöldséglevest és a mézet. Hagyd főzni alacsony lángon 20-25 percig, amíg sűrűsödik.
A mole szósz folyamatos keverése segít a hozzávalók összeérésében.
A végén turmixold össze a szószt simára. Ha szükséges, adj hozzá még egy kis sót és borsot.
A szósz legyen teljesen sima és krémes.
A kész mole-t öntsd a csirkehúsra, és tálald tejföllel és apróra vágott pirított mandulával.
A tejföl enyhíti a mole erősebb ízét, a mandula pedig ropogós textúrát ad.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.