Mole manchamanteles tálalva csirkehússal, tejföllel és mandulával

Mole manchamanteles

A mole manchamanteles egy klasszikus mexikói étel, amely a különleges fűszerek, édes ananász és kakaó keverékével készül. A mole szósz alapja a paradicsom, a chili és a szezámmag, melyeket az ananász édessége és a fűszerek egyedülállóan harmonizálnak. Eredetileg Puebla városából származik, és ünnepi ételek közé tartozik. A mole manchamanteles az egyik legízletesebb és legkülönlegesebb mole változat, amely minden falatban új ízeket kínál.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 45 perc
Teljes 1 óra 15 perc
1500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Csirkehús
2 ek. Olívaolaj
1 db Vöröshagyma
3 gerezd Fokhagyma
1 tk. Chili por
1 db Ananász
2 ek. Kakaó
2 db Paradicsom
1 ek. Cukor
2 ek. Szezámmag
1 tk.
0.5 tk. Frissen őrölt bors
500 ml Zöldségleves
1 ek. Méz
2 ek. Száraz pirított mandula
100 g Tejföl

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd fel az olívaolajat egy serpenyőben, és pirítsd meg a csirkehúst mindkét oldalán aranybarnára.

    A csirkehúst ne süsd túl, hogy ne legyen száraz, érdemes csak aranybarnára sütni.

    2

    Közben aprítsd fel a vöröshagymát és a fokhagymát. Tedd őket a serpenyőbe a csirke mellé, és párold meg 5 percig.

    A fokhagyma és a hagyma aromája kiemeli a mole ízét.

    3

    Hozzáadjuk a chili port, a kakaót, a szezámmagot, az ananászt, a paradicsomot, a cukrot és a sót, majd pirítsd tovább még 5 percig.

    Az ananász édes íze harmonizál a fűszeres és savanyú ízekkel, miközben a kakaó gazdagítja a mole szószt.

    4

    Öntsd hozzá a zöldséglevest és a mézet. Hagyd főzni alacsony lángon 20-25 percig, amíg sűrűsödik.

    A mole szósz folyamatos keverése segít a hozzávalók összeérésében.

    5

    A végén turmixold össze a szószt simára. Ha szükséges, adj hozzá még egy kis sót és borsot.

    A szósz legyen teljesen sima és krémes.

    6

    A kész mole-t öntsd a csirkehúsra, és tálald tejföllel és apróra vágott pirított mandulával.

    A tejföl enyhíti a mole erősebb ízét, a mandula pedig ropogós textúrát ad.