A bárányhúst apróra vágjuk, majd egy tálba tesszük. A hagymát és fokhagymát finomra aprítjuk, és hozzáadjuk a húshoz.
Minél apróbbra vágod a húst, annál jobban átjárják a fűszerek, és finomabb lesz a töltelék!
A gyömbért hámozd meg, reszeld le és add hozzá a húskeverékhez. Öntsd hozzá a szójaszószt, a szezámmagolajat, és szórd meg fűszerpaprikával. Alaposan keverd össze.
A szezámmagolaj az autentikus ízélményhez elengedhetetlen. Ha nem találsz szezámmagolajat, használhatsz sima növényi olajat is.
A tésztához keverd össze a lisztet, a vizet és a tojást. Keverd sima tésztává, majd pihentesd 15 percig.
Ha a tészta túl száraznak tűnik, adj hozzá még egy kis vizet, hogy rugalmasabb legyen!
Miután a tészta pihent, nyújtsd ki kb. 3 mm vastagságúra. Szaggass belőle kisebb köröket, majd töltsd meg őket a fűszeres bárányhússal.
A tészta kinyújtásakor ügyelj arra, hogy egyenletes vastagságú legyen, hogy egyformán süljön a momo!
A tésztát hajtsd félbe, és a széleit jól nyomkodd le, hogy ne szökjön ki a töltelék. Ezt követően párold a momokat egy gőzölő edényben 15-20 percig.
Ha nincs gőzölő edényed, használhatsz egy nagyobb lábost, amibe vizet teszel, és egy szűrőt a tetejére – így is párolhatod őket.
A gőzölés után a momo-k készen állnak. Tálald őket forrón, akár egy szójaszószba mártva.
A momo-k tökéletesek egy kis pikáns szójaszószsal vagy chili szósszal.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.