Bárányhússal töltött momo gőzölve, tálalva

Momo bárányhússal

A momo, egy hagyományos ázsiai étel, amely Tibetből származik, és gyorsan elterjedt az egész Himaláján. A bárányhússal töltött momo különösen népszerű, mivel a bárány húsának gazdag íze jól illik a fűszeres töltelékhez. Az étel titka a tökéletes tészta és a jól fűszerezett bárányhús kombinációjában rejlik. Gőzölés után a momo elképesztően puha és ízletes lesz. Az étel tökéletes választás családi ebédekre, különleges vacsorákra vagy akár hétköznapi étkezésre is.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 50 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Bárányhús
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
2 cm Gyömbér
50 ml Szójaszósz
1 ek. Szezámmagolaj
1 tk. Fűszerpaprika
250 g Liszt
100 ml Víz
1 db Tojás

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A bárányhúst apróra vágjuk, majd egy tálba tesszük. A hagymát és fokhagymát finomra aprítjuk, és hozzáadjuk a húshoz.

    Minél apróbbra vágod a húst, annál jobban átjárják a fűszerek, és finomabb lesz a töltelék!

    2

    A gyömbért hámozd meg, reszeld le és add hozzá a húskeverékhez. Öntsd hozzá a szójaszószt, a szezámmagolajat, és szórd meg fűszerpaprikával. Alaposan keverd össze.

    A szezámmagolaj az autentikus ízélményhez elengedhetetlen. Ha nem találsz szezámmagolajat, használhatsz sima növényi olajat is.

    3

    A tésztához keverd össze a lisztet, a vizet és a tojást. Keverd sima tésztává, majd pihentesd 15 percig.

    Ha a tészta túl száraznak tűnik, adj hozzá még egy kis vizet, hogy rugalmasabb legyen!

    4

    Miután a tészta pihent, nyújtsd ki kb. 3 mm vastagságúra. Szaggass belőle kisebb köröket, majd töltsd meg őket a fűszeres bárányhússal.

    A tészta kinyújtásakor ügyelj arra, hogy egyenletes vastagságú legyen, hogy egyformán süljön a momo!

    5

    A tésztát hajtsd félbe, és a széleit jól nyomkodd le, hogy ne szökjön ki a töltelék. Ezt követően párold a momokat egy gőzölő edényben 15-20 percig.

    Ha nincs gőzölő edényed, használhatsz egy nagyobb lábost, amibe vizet teszel, és egy szűrőt a tetejére – így is párolhatod őket.

    6

    A gőzölés után a momo-k készen állnak. Tálald őket forrón, akár egy szójaszószba mártva.

    A momo-k tökéletesek egy kis pikáns szójaszószsal vagy chili szósszal.