Marhahússal töltött momo gőzölve, tálalva

Momo marhahússal

A momo, az ázsiai konyha egyik legismertebb étke, származását Tibetből eredeztetik. Az étel elterjedt az egész Himaláján, és különböző változatai vannak a különböző országokban. A marhahússal töltött momo különösen gazdag ízvilágú, és tökéletes választás egy könnyű ebédre vagy vacsorára. Az igazi titok a tészta vékony kinyújtásában és a töltelék ízesítésében rejlik, így minden egyes falat egy igazi élményt ad.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 50 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Marhahús
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
2 cm Ginger
50 ml Szójaszósz
1 ek. Szezámmagolaj
1 tk. Fűszerpaprika
250 g Liszt
100 ml Víz
1 db Tojás

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A marhahúst apróra vágjuk, majd egy tálba tesszük. A hagymát és fokhagymát finomra aprítjuk, és a húsra tesszük.

    Minél apróbbra vágod a húst, annál könnyebben átjárják a fűszerek, és finomabb lesz a töltelék!

    2

    A gyömbért hámozd meg, reszeld le és add hozzá a húskeverékhez. Öntsd hozzá a szójaszószt, a szezámmagolajat, és szórd meg fűszerpaprikával. Alaposan keverd össze.

    A szezámmagolaj adja meg a valódi autentikus ízt. Ha nem találsz szezámmagolajat, használhatsz sima növényi olajat is.

    3

    A tésztához keverd össze a lisztet, a vizet és a tojást. Keverd sima tésztává, majd pihentesd 15 percig.

    Ha a tészta túl száraznak tűnik, adj hozzá még egy kis vizet, hogy rugalmasabb legyen!

    4

    Miután a tészta pihent, nyújtsd ki kb. 3 mm vastagságúra. Szaggass belőle kisebb köröket, majd töltsd meg őket a fűszeres marhahússal.

    A tészta kinyújtásakor ügyelj arra, hogy egyenletes vastagságú legyen, hogy egyformán süljön a momo!

    5

    A tésztát hajtsd félbe, és a széleit jól nyomkodd le, hogy ne szökjön ki a töltelék. Ezt követően párold a momokat egy gőzölő edényben 15-20 percig.

    Ha nincs gőzölő edényed, használhatsz egy nagyobb lábost, amibe vizet teszel, és egy szűrőt a tetejére – így is párolhatod őket.

    6

    A gőzölés után a momo-k készen állnak. Tálald őket forrón, akár egy szójaszószba mártva.

    A momo-k tökéletesek egy kis pikáns szójaszószsal vagy chili szósszal.