Moong Dal Tadka gazdag fűszeres ízekkel.

Moong Dal Tadka

A Moong Dal Tadka egy hagyományos indiai étel, amelyet sárga lencséből készítenek. A Tadka a fűszerek pirítását jelenti, amely a lencse gazdag ízét fokozza. Az étel friss, tápláló, és könnyen variálható különböző fűszerekkel. A Moong Dal Tadka egy igazi ínycsiklandó étel, amely tökéletes választás a vegetáriánus étkezésekhez.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 40 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Moong dal (sárga lencse)
1 ek. Cumin magvak (kömény)
4 gerezd Fokhagyma
1 cm Ginger (gyömbér)
1 ek. Cilantro (koriander)
1 rúd Fahéj
1 csokor Cilantro levelek
2 ek. Olaj
1 csipet

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A moong dalt alaposan öblítsd le, és főzd puhára egy fazékban vízben. Kb. 15-20 percig főzd, amíg a lencse megpuhul.

    A lencse gyorsabban megfő, ha előző este beáztatod.

    2

    Egy másik serpenyőben melegítsd fel az olajat, és adj hozzá egy teáskanál köményt. Pirítsd őket pár másodpercig, amíg illatosak lesznek.

    Ne hagyd túlpirítani a köményt, hogy ne legyen keserű íze.

    3

    Add hozzá a felaprított fokhagymát és gyömbért a serpenyőhöz. Pirítsd 2-3 percig, amíg illatos lesz.

    A gyömbér és fokhagyma a halwa friss, fűszeres ízét adja.

    4

    Miután a fokhagyma és a gyömbér pirult, add hozzá a főtt moong dalt a serpenyőhöz. Keverd össze, és fűszerezd sóval.

    A sót ízlés szerint adagold, és keverd alaposan össze.

    5

    Adj hozzá a fahéjat és a koriandert, és keverd újra, hogy az ízek összeérjenek.

    A fahéj meleg, édes ízt ad az ételnek.

    6

    Keverj össze mindent, és főzd még 5-10 percig, hogy az összes íz összeérjen.

    A hosszú főzés segít a fűszerek teljes kioldódásában.