A moong dalt alaposan öblítsd le, és főzd puhára egy fazékban vízben. Kb. 15-20 percig főzd, amíg a lencse megpuhul.
A lencse gyorsabban megfő, ha előző este beáztatod.
Egy másik serpenyőben melegítsd fel az olajat, és adj hozzá egy teáskanál köményt. Pirítsd őket pár másodpercig, amíg illatosak lesznek.
Ne hagyd túlpirítani a köményt, hogy ne legyen keserű íze.
Add hozzá a felaprított fokhagymát és gyömbért a serpenyőhöz. Pirítsd 2-3 percig, amíg illatos lesz.
A gyömbér és fokhagyma a halwa friss, fűszeres ízét adja.
Miután a fokhagyma és a gyömbér pirult, add hozzá a főtt moong dalt a serpenyőhöz. Keverd össze, és fűszerezd sóval.
A sót ízlés szerint adagold, és keverd alaposan össze.
Adj hozzá a fahéjat és a koriandert, és keverd újra, hogy az ízek összeérjenek.
A fahéj meleg, édes ízt ad az ételnek.
Keverj össze mindent, és főzd még 5-10 percig, hogy az összes íz összeérjen.
A hosszú főzés segít a fűszerek teljes kioldódásában.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.