Moqueca tálalva édes-savanyú szósszal, halakkal és kókusztejjel

Moqueca édes-savanyú szósszal

A moqueca egy híres brazil étel, amely a dél-brazíliai államok, különösen Bahia és Espírito Santo konyhájából származik. Az étel jellemzője a kókusztej, a pirospaprika és a friss halak kombinációja. Az édes-savanyú szósz hozzáadásával egy különleges ízélményt kapunk, amely gazdag és harmonikus. A moqueca egy igazán különleges étkezést biztosít, amely bármilyen alkalomra tökéletes.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
1500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Hal filé
200 ml Édes-savanyú szósz
400 ml Kókusztej
2 db Paradicsom
1 db Vöröshagyma
4 gerezd Fokhagyma
2 ek. Olívaolaj
2 db Babérlevél
1 tk.
0.5 tk. Fekete bors
1 db Lime
1 csokor Koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A halat darabold fel nagyobb szeletekre, sózd és borsozd ízlés szerint.

    Használj friss halat, hogy az étel minél ínycsiklandóbb legyen.

    2

    A paradicsomot és a vöröshagymát vágd fel apróra, a fokhagymát pedig finomra aprítsd.

    A paradicsomot hámozhatod, ha zöldséghámozóval könnyen eltávolítható a héja.

    3

    Egy nagy serpenyőben vagy fazékban melegítsd fel az olívaolajat, majd pirítsd meg a hagymát és a fokhagymát üvegesre.

    A hagyma pirítása fontos, mert ez adja meg az étel alap ízét.

    4

    Add hozzá a felkockázott paradicsomot és a babérlevelet. Főzd a keveréket 5-7 percig, amíg a paradicsom megpuhul.

    Ne keverd túl gyakran, mert a paradicsom könnyen összenyomódhat.

    5

    Öntsd hozzá a kókusztejet, majd forrald fel. Ezután add hozzá a haldarabokat és főzd tovább alacsony lángon 15-20 percig.

    Ha a hal túl gyorsan fő, a hús könnyen széteshet, ezért fontos a lassú főzés.

    6

    A végén add hozzá az édes-savanyú szószt és keverd össze. Főzd még 5-10 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    A szósz egyensúlya adja meg az étel különleges ízét, így ha szükséges, igazítsd a savanyú-édes arányt.

    7

    Friss lime levével és apróra vágott korianderrel ízesítheted.

    A koriander friss, citrusos íze tökéletesen illik a kókusztejhez és a halhoz.