A halat darabold fel nagyobb szeletekre, sózd és borsozd ízlés szerint.
Használj friss halat, hogy az étel minél ínycsiklandóbb legyen.
A paradicsomot és a vöröshagymát vágd fel apróra, a fokhagymát pedig finomra aprítsd.
A paradicsomot hámozhatod, ha zöldséghámozóval könnyen eltávolítható a héja.
Egy nagy serpenyőben vagy fazékban melegítsd fel az olívaolajat, majd pirítsd meg a hagymát és a fokhagymát üvegesre.
A hagyma pirítása fontos, mert ez adja meg az étel alap ízét.
Add hozzá a felkockázott paradicsomot és a babérlevelet. Főzd a keveréket 5-7 percig, amíg a paradicsom megpuhul.
Ne keverd túl gyakran, mert a paradicsom könnyen összenyomódhat.
Öntsd hozzá a kókusztejet, majd forrald fel. Ezután add hozzá a haldarabokat és főzd tovább alacsony lángon 15-20 percig.
Ha a hal túl gyorsan fő, a hús könnyen széteshet, ezért fontos a lassú főzés.
A végén add hozzá az édes-savanyú szószt és keverd össze. Főzd még 5-10 percig, hogy az ízek összeérjenek.
A szósz egyensúlya adja meg az étel különleges ízét, így ha szükséges, igazítsd a savanyú-édes arányt.
Friss lime levével és apróra vágott korianderrel ízesítheted.
A koriander friss, citrusos íze tökéletesen illik a kókusztejhez és a halhoz.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.