A garnélákat megtisztítjuk, és lime levével meglocsolva félretesszük marinálódni.
A lime nemcsak ízesít, hanem segít semlegesíteni a tengeri ízt és lágyítja a rákot.
A hagymát és a paprikát félkarikákra, a paradicsomot kis kockákra vágjuk, a fokhagymát apróra zúzzuk.
Használj érett paradicsomot, hogy édesebb, teltebb ízt adj a szósznak.
Egy nagy serpenyőben vagy lábasban felhevítjük az olajat, és megdinszteljük benne a hagymát, paprikát és fokhagymát.
A hagyma legyen üveges, de ne piruljon meg – így marad meg az édeskés aromája.
Hozzáadjuk a paradicsomot, kicsit pároljuk, majd ráöntjük a kókusztejet. Sózzuk, borsozzuk, és alacsony lángon főzzük 10 percig.
Ha szeretnél selymesebb állagot, turmixolj egy kis adag szószt simára, majd keverd vissza.
Beletesszük a garnélát, és kb. 5-6 perc alatt készre főzzük – amíg rózsaszínre nem vált.
Ne főzd túl a garnélát, mert rágós lesz – amint rózsaszín, már kész is.
Tálalás előtt megszórjuk friss korianderrel, és friss lime-gerezdekkel kínáljuk.
Tálald főtt rizzsel vagy friss kenyérrel, hogy felszívhassa a gazdag szószt.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.