Moqueca korianderrel, gazdag halas curry kókusztejjel, korianderrel és lime-mal

Moqueca korianderrel

A moqueca egy tradicionális brazil étel, amely különböző halfajtákkal, kókusztejjel és paradicsommal készül. A koriander és lime hozzáadásával friss, citrusos ízekkel gazdagodik, így egy igazi ínycsiklandó fogást eredményez. A moqueca gyökerei a brazil Bahia államban találhatóak, ahol évszázadok óta készítik, és mára a brazil konyha egyik legnépszerűbb ételévé vált. A kókusztej gazdag textúrája és a hal íze együtt egy igazán különleges ételt alkot.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
750 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Fehérhal filé
400 ml Kókusztej
1 db Pirospaprika
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
3 db Paradicsom
3 ek. Olívaolaj
1 db Lime
1 csokor Koriander
1 tk.
1 tk. Frissen őrölt bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A hal filét vágd fel kisebb darabokra, és párold be lime levével, majd sóval és borssal ízesítsd.

    A halat érdemes előre pácolni, hogy jobban átjárja a lime és a fűszerek íze.

    2

    A hagymát és fokhagymát aprítsd fel, a paradicsomokat vágd fel kockákra, a pirospaprikát pedig vágd csíkokra.

    A paradicsomot frissen használd, hogy frissebb íze legyen az ételnek.

    3

    Hevítsd fel az olívaolajat egy nagy serpenyőben. Add hozzá az apróra vágott hagymát és fokhagymát, majd pirítsd őket, amíg üvegesek nem lesznek.

    A hagyma és fokhagyma pirításához ne használj túl magas hőmérsékletet, hogy ne égjenek meg.

    4

    Add hozzá a paradicsomot és pirospaprikát a serpenyőhöz, majd keverd össze, és főzd őket 5-7 percig, amíg a paradicsomok összeesnek.

    A paradicsomok engednek ki leveket, amik gazdagítják a mártást, ne főzd túl őket!

    5

    Öntsd hozzá a kókusztejet, és jól keverd el. Tedd a haldarabokat a szószba, majd főzd őket alacsony hőmérsékleten 10-15 percig, amíg a hal megpuhul.

    A halat ne főzd túl, mert könnyen széteshet – csak add hozzá a kókusztejhez, és főzd, amíg teljesen átsül.

    6

    Miután a hal megpuhult, vedd le a tűzről, és szórd rá a friss koriandert. Ha szükséges, adj hozzá egy kis lime levet, hogy frissítse az ízeket.

    A koriander frissessége és aromája igazán felélénkíti a moquecát, így ne hagyd ki.

    7

    Tálald a moquecát melegen, friss rizs vagy kenyér kíséretében.

    A moqueca tökéletes friss, ropogós kenyérrel, vagy akár egy adag fehér rizssel is tálalható.