A sárgarépát hámozd meg és vágd vékony csíkokra vagy reszeld le.
A sárgarépát reszelheted is, de a csíkokra vágott változat szép esztétikai hatást ad az ételnek.
A fokhagymát hámozd meg és finomra vágd.
A fokhagyma ízének fokozásához egy kicsit összenyomhatod a gerezdeket a késsel.
A növényi olajat egy serpenyőben hevítsd fel, majd add hozzá a fokhagymát és a chilit. Pirítsd egy-két percig, amíg a fokhagyma illatos lesz.
Ha nem szereted a túl csípős ízeket, csökkentsd a chili mennyiségét vagy hagyd ki teljesen.
Egy tálban keverd össze a sárgarépát, sót, cukrot, koriandert, majd öntsd rá az ecetet és az olajat a pirított fokhagymás olajjal.
A fűszereket jól keverd el, hogy minden sárgarépa egyenletesen átjáródjon.
Hagyd állni a keveréket szobahőmérsékleten legalább 30 percig, hogy az ízek összeérjenek.
Minél tovább áll, annál ízesebb lesz, de frissen is finom.
Tálalás előtt szórd meg friss petrezselyemmel a morkovchát.
A friss petrezselyem nemcsak ízt ad, hanem szép zöld színt is, amely jól ellensúlyozza a sárgarépa narancssárga színét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.