Morkovcha, orosz sårgarépa salåta fokhagymåval és friss petrezselyemmel

Morkovcha

A morkovcha egy nĂ©pszerƱ orosz Ă©tel, amelyet friss sĂĄrgarĂ©pĂĄbĂłl kĂ©szĂ­tenek. Az Ă©tel egyszerƱ, de Ă­nycsiklandĂł, fƱszeres Ă­zekkel Ă©s friss fƱszerekkel. A fokhagyma Ă©s a koriander kiemelik a sĂĄrgarĂ©pa termĂ©szetes Ă©des Ă­zĂ©t, mĂ­g az ecet frissĂ­tƑ hatĂĄst ad. A morkovcha eredetileg a szovjet konyhĂĄbĂłl szĂĄrmazik, Ă©s egy könnyƱ, frissĂ­tƑ Ă©telkĂ©nt szolgĂĄlhat reggelire vagy akĂĄr köretkĂ©nt is.

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 5 perc
Teljes 20 perc
200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 500 g SĂĄrgarĂ©pa
⭕ 3 gerezd Fokhagyma
⭕ 2 ek. FehĂ©r ecet
⭕ 3 ek. NövĂ©nyi olaj
⭕ 1 tk. Koriander
⭕ 1 tk. Cukor
⭕ 1 tk. Só
⭕ 0.5 tk. Bors
⭕ 1 csokor Friss petrezselyem
⭕ 1 db Chili

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    A sårgarépåt håmozd meg és vågd vékony csíkokra vagy reszeld le.

    A sårgarépåt reszelheted is, de a csíkokra vågott våltozat szép esztétikai hatåst ad az ételnek.

    2

    A fokhagymåt håmozd meg és finomra vågd.

    A fokhagyma ízének fokozåsåhoz egy kicsit összenyomhatod a gerezdeket a késsel.

    3

    A növĂ©nyi olajat egy serpenyƑben hevĂ­tsd fel, majd add hozzĂĄ a fokhagymĂĄt Ă©s a chilit. PirĂ­tsd egy-kĂ©t percig, amĂ­g a fokhagyma illatos lesz.

    Ha nem szereted a tĂșl csĂ­pƑs Ă­zeket, csökkentsd a chili mennyisĂ©gĂ©t vagy hagyd ki teljesen.

    4

    Egy tålban keverd össze a sårgarépåt, sót, cukrot, koriandert, majd öntsd rå az ecetet és az olajat a pirított fokhagymås olajjal.

    A fƱszereket jól keverd el, hogy minden sårgarépa egyenletesen åtjåródjon.

    5

    Hagyd ĂĄllni a keverĂ©ket szobahƑmĂ©rsĂ©kleten legalĂĄbb 30 percig, hogy az Ă­zek összeĂ©rjenek.

    Minél tovåbb åll, annål ízesebb lesz, de frissen is finom.

    6

    Tálalás elƑtt szórd meg friss petrezselyemmel a morkovchát.

    A friss petrezselyem nemcsak Ă­zt ad, hanem szĂ©p zöld szĂ­nt is, amely jĂłl ellensĂșlyozza a sĂĄrgarĂ©pa narancssĂĄrga szĂ­nĂ©t.