Morkovcha, orosz sárgarépa saláta fokhagymával és friss petrezselyemmel

Morkovcha

A morkovcha egy népszerű orosz étel, amelyet friss sárgarépából készítenek. Az étel egyszerű, de ínycsiklandó, fűszeres ízekkel és friss fűszerekkel. A fokhagyma és a koriander kiemelik a sárgarépa természetes édes ízét, míg az ecet frissítő hatást ad. A morkovcha eredetileg a szovjet konyhából származik, és egy könnyű, frissítő ételként szolgálhat reggelire vagy akár köretként is.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 5 perc
Teljes 20 perc
200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Sárgarépa
3 gerezd Fokhagyma
2 ek. Fehér ecet
3 ek. Növényi olaj
1 tk. Koriander
1 tk. Cukor
1 tk.
0.5 tk. Bors
1 csokor Friss petrezselyem
1 db Chili

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A sárgarépát hámozd meg és vágd vékony csíkokra vagy reszeld le.

    A sárgarépát reszelheted is, de a csíkokra vágott változat szép esztétikai hatást ad az ételnek.

    2

    A fokhagymát hámozd meg és finomra vágd.

    A fokhagyma ízének fokozásához egy kicsit összenyomhatod a gerezdeket a késsel.

    3

    A növényi olajat egy serpenyőben hevítsd fel, majd add hozzá a fokhagymát és a chilit. Pirítsd egy-két percig, amíg a fokhagyma illatos lesz.

    Ha nem szereted a túl csípős ízeket, csökkentsd a chili mennyiségét vagy hagyd ki teljesen.

    4

    Egy tálban keverd össze a sárgarépát, sót, cukrot, koriandert, majd öntsd rá az ecetet és az olajat a pirított fokhagymás olajjal.

    A fűszereket jól keverd el, hogy minden sárgarépa egyenletesen átjáródjon.

    5

    Hagyd állni a keveréket szobahőmérsékleten legalább 30 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    Minél tovább áll, annál ízesebb lesz, de frissen is finom.

    6

    Tálalás előtt szórd meg friss petrezselyemmel a morkovchát.

    A friss petrezselyem nemcsak ízt ad, hanem szép zöld színt is, amely jól ellensúlyozza a sárgarépa narancssárga színét.