Morog Polao sáfránnyal tálalva, mandulával és szárított sárgabarackkal díszítve

Morog Polao sáfránnyal

A Morog Polao egy tradicionális indiai étel, amely a sáfrányos rizs és a friss fűszerek egyedi kombinációját kínálja. A sáfrány különleges aromája és színe kiemelkedő szerepet játszik ebben az ételben, míg a szárított sárgabarack és a mandula édessége és roppanóssága tökéletes kiegészítést ad a rizshez. A rózsavíz friss, virágos íze igazán különlegessé teszi. A Morog Polao nemcsak hogy ínycsiklandó, hanem szemet gyönyörködtető is, a színpompás étel minden étkezés fénypontja lehet.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 50 perc
900 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Basmati rizs
0.5 tk. Sáfrány
50 g Vaj
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
100 g Szárított sárgabarack
50 g Mandula
1 ek. Rózsavíz
1 tk.
1 tk. Cukor
600 ml Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizst öblítsd le hideg víz alatt, amíg a víz tiszta nem lesz. Ezt követően áztasd be 20 percre.

    Az áztatás segít a rizs szemeknek megpuhulni és könnyebben főnek.

    2

    A sáfrányt oldd fel egy kis vízben, hogy az íze és színe jobban érvényesüljön a rizsben.

    Használj friss sáfrányt, hogy még intenzívebb legyen az íze és színe.

    3

    A vajat hevítsd fel egy nagy serpenyőben, majd add hozzá az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Pirítsd őket aranybarnára.

    A hagyma karamellizálása fokozza az ízét, de ügyelj, hogy ne égjen meg.

    4

    Add hozzá a beáztatott rizst, és pirítsd néhány percig, hogy a rizs felszívja a vaj ízét.

    Ne pirítsd túl sokáig, hogy a rizs ne száradjon ki.

    5

    Öntsd rá a sáfrányos vizet és a vizet, majd add hozzá a sót és a cukrot.

    A cukor segít kiemelni a sáfrány természetes ízét és színét.

    6

    Fedd le a serpenyőt, és párold alacsony lángon körülbelül 15 percig, vagy amíg a rizs megpuhul.

    Ha a rizs túl száraznak tűnik, adj hozzá még egy kis vizet, hogy ne égjen le.

    7

    A végén add hozzá a szárított sárgabarackot és a mandulát, majd keverd át.

    A szárított sárgabarack édessége és a mandula roppanóssága kiválóan kiegészíti a rizst.

    8

    Tálalás előtt önts rá egy kevés rózsavizet, hogy friss, virágos ízt adjon az ételnek.

    A rózsavíz adja meg a Morog Polao különleges, finom aromáját, ne használj belőle túl sokat.