A rizst öblítsd le hideg víz alatt, amíg a víz tiszta nem lesz. Ezt követően áztasd be 20 percre.
Az áztatás segít a rizs szemeknek megpuhulni és könnyebben főnek.
A sáfrányt oldd fel egy kis vízben, hogy az íze és színe jobban érvényesüljön a rizsben.
Használj friss sáfrányt, hogy még intenzívebb legyen az íze és színe.
A vajat hevítsd fel egy nagy serpenyőben, majd add hozzá az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Pirítsd őket aranybarnára.
A hagyma karamellizálása fokozza az ízét, de ügyelj, hogy ne égjen meg.
Add hozzá a beáztatott rizst, és pirítsd néhány percig, hogy a rizs felszívja a vaj ízét.
Ne pirítsd túl sokáig, hogy a rizs ne száradjon ki.
Öntsd rá a sáfrányos vizet és a vizet, majd add hozzá a sót és a cukrot.
A cukor segít kiemelni a sáfrány természetes ízét és színét.
Fedd le a serpenyőt, és párold alacsony lángon körülbelül 15 percig, vagy amíg a rizs megpuhul.
Ha a rizs túl száraznak tűnik, adj hozzá még egy kis vizet, hogy ne égjen le.
A végén add hozzá a szárított sárgabarackot és a mandulát, majd keverd át.
A szárított sárgabarack édessége és a mandula roppanóssága kiválóan kiegészíti a rizst.
Tálalás előtt önts rá egy kevés rózsavizet, hogy friss, virágos ízt adjon az ételnek.
A rózsavíz adja meg a Morog Polao különleges, finom aromáját, ne használj belőle túl sokat.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.