Mungunzá kókusztejjel, tálalva friss korianderrel és rizskörettel

Mungunzá kókusztejjel

A Mungunzá egy klasszikus indiai étel, amely a mungóbabot és a kókusztejet ötvözi. Az étel egyedülálló íze az indiai konyha gazdag fűszereinek, például a kurkuma és kömény kombinációjának köszönhető. A kókusztej lágyítja és gazdagítja az étel textúráját, miközben a friss koriander a tálaláskor egy kis frissességet ad hozzá. A Mungunzá különösen népszerű vegetáriánusok körében, és tökéletes választás egy könnyed, mégis tápláló étkezéshez.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 55 perc
500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Mungóbab
400 ml Kókusztej
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
1 tk. Friss gyömbér
1 db Zöld chili paprika
1 tk. Kurkuma
1 tk. Kömény
1 ág Cilantro (koriander)
2 ek. Olívaolaj
1 tk.

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A mungóbabot öblítsd át hideg vízben, majd tedd egy nagy lábasba és öntsd rá annyi vizet, hogy ellepje. Forrald fel, majd csökkentsd a hőt, és főzd puhára, körülbelül 30 percig.

    A mungóbabot előre beáztathatod egy éjszakára, így gyorsabban megfő.

    2

    A hagymát hámozd meg, vágd apróra. A fokhagymát zúzd össze, a gyömbért pedig reszeld le. A zöld chilit karikázd fel.

    A gyömbér frissessége elengedhetetlen az étel ízének kiemeléséhez, így ha lehet, frisset használj.

    3

    Egy másik serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, és pirítsd meg benne a hagymát, amíg üveges nem lesz. Add hozzá a fokhagymát, gyömbért és a zöld chilit, és pirítsd őket 1-2 percig.

    A fűszereket ne pirítsd túl, mert keserűvé válhatnak. Az olaj segít a fűszerek ízeinek felszabadításában.

    4

    Add hozzá a kurkumát és a köményt, és keverd jól össze. Főzd őket még 1-2 percig, hogy a fűszerek jól átjárják a hagymát.

    A kömény és a kurkuma keveréke gazdag, meleg ízt ad az ételnek, amely harmonizál a kókusztejjel.

    5

    Öntsd hozzá a kókusztejet, sózd meg, és keverd össze a főtt mungóbabbal. Főzd az egészet alacsony lángon még 10-15 percig, amíg az ízek összeérnek.

    Ha túl sűrű lenne, egy kis vizet is hozzáadhatsz, hogy a leves állaga megfelelő legyen.

    6

    Tálald melegen, és szórd meg friss korianderrel. Az étel a legfinomabb friss rizs mellett.

    A koriander frissessége és íze igazán kiemeli a kókusztej gazdag textúráját és a fűszereket.