Egy kis tálban keverd össze a langyos vizet, cukrot és az élesztőt, majd hagyd állni 10 percig, amíg habos nem lesz.
A víznek kézmelegnek kell lennie, a túl forró víz elpusztítja az élesztőt. A cukor táplálja az élesztőt, így gyorsabban aktiválódik.
Egy nagy tálban keverd össze a lisztet és a sót, majd add hozzá a joghurtot, olívaolajat és az élesztős keveréket. Keverd össze fakanállal, amíg ragacsos tésztát nem kapsz.
A joghurt puhábbá teszi a naant. Használj sűrű, görög joghurtot a legjobb eredményért.
Gyúrd a tésztát 8-10 percig, amíg sima és rugalmas nem lesz. Takard le egy konyharuhával, és hagyd kelni meleg helyen kb. 1 órán át, amíg a duplájára nő.
A dagasztás során alakul ki a tészta gluténhálózata, ami a naan rugalmasságát biztosítja. A keléshez keress egy huzatmentes, meleg helyet.
Ha megkelt a tészta, oszd 6 egyenlő részre, majd lisztezett felületen nyújtsd ki őket ovális alakúra, kb. 0,5 cm vastagra.
A lisztezett felület megakadályozza, hogy a tészta leragadjon. Ne nyújtsd túl vékonyra, mert akkor könnyen kiszárad sütés közben.
Forró serpenyőben, zsiradék nélkül süsd a naanokat egyenként 1-2 percig mindkét oldalon, amíg aranybarna foltok jelennek meg rajtuk.
A serpenyő legyen nagyon forró, hogy a naan gyorsan megsüljön és ne száradjon ki. Figyeld a színt, ha túl gyorsan barnul, vedd lejjebb a hőfokot.
Amint elkészül, azonnal kend meg olvasztott vajjal és szórd meg apróra vágott fokhagymával, ha fokhagymás naanra vágysz.
Az olvasztott vajtól még finomabb lesz a naan, és a fokhagyma is jobban tapad rá. Ne spórolj a vajjal!
Tálald frissen, melegen, például curryk vagy más indiai ételek mellé!
A frissen sült naan a legfinomabb. Ha nem fogy el azonnal, tárold légmentesen záródó dobozban, és melegítsd fel sütés előtt.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.