Nankotsu yakitori csirke porc pálcikán, szezámmaggal és friss zöldhagymával tálalva

Nankotsu yakitori (csirke porc)

A Nankotsu yakitori egy tradicionális japán étel, amely csirke porcból készül. A csirke bőr és porc különleges textúrája, valamint a marinád gazdag íze kiemeli ezt az ételt. Az étel különlegessége, hogy a grillen való sütés során a hús kívül ropogós, belül pedig finoman szaftos marad. A Nankotsu yakitori egy közkedvelt étel Japánban, és tökéletes választás a grillezéshez vagy egy finom étkezéshez.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
650 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Csirke porc
4 ek. Szójaszósz
2 ek. Mirin
1 ek. Cukor
8 db Fapálcika

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    Kezdd azzal, hogy a csirke porcokat alaposan megmosod, és szükség szerint a felesleges részeket eltávolítod.

    A csirke porc jól illeszkedik a yakitorihoz, de fontos, hogy friss legyen a legjobb íz elérése érdekében.

    2

    A szójaszószt, mirint és a cukrot keverd össze egy tálban, majd öntsd a keveréket a csirke porcra. Hagyjd állni legalább 20 percig, hogy a porc átvegye az ízeket.

    A csirke porc jól átveszi a marinád ízét, így minél hosszabb ideig marinálod, annál gazdagabb lesz az íze.

    3

    A csirke porcokat tűzd fel a pálcikákra úgy, hogy ne legyenek túl szorosak, hogy jól átsüljenek.

    A pálcikákat áztasd vízbe 20-30 percre, hogy ne égjenek meg a grillen.

    4

    Grillezd a csirke porcokat közepes lángon 5-7 percig, mindkét oldalon, amíg szépen karamellizálódnak és ropogósak lesznek.

    A csirke porcokat figyelmesen süsd, hogy kívül ropogósak, belül pedig finom puhák maradjanak.

    5

    A kész yakitorit tálald fel.

    Tálaláskor friss szezámmaggal is megszórhatod a csirke porcokat, hogy még ropogósabb legyen.