Nankotsu yakitori csirke porc pålcikån, szezåmmaggal és friss zöldhagymåval tålalva

Nankotsu yakitori (csirke porc)

A Nankotsu yakitori egy tradicionĂĄlis japĂĄn Ă©tel, amely csirke porcbĂłl kĂ©szĂŒl. A csirke bƑr Ă©s porc kĂŒlönleges textĂșrĂĄja, valamint a marinĂĄd gazdag Ă­ze kiemeli ezt az Ă©telt. Az Ă©tel kĂŒlönlegessĂ©ge, hogy a grillen valĂł sĂŒtĂ©s sorĂĄn a hĂșs kĂ­vĂŒl ropogĂłs, belĂŒl pedig finoman szaftos marad. A Nankotsu yakitori egy közkedvelt Ă©tel JapĂĄnban, Ă©s tökĂ©letes vĂĄlasztĂĄs a grillezĂ©shez vagy egy finom Ă©tkezĂ©shez.

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
650 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 500 g Csirke porc
⭕ 4 ek. Szójaszósz
⭕ 2 ek. Mirin
⭕ 1 ek. Cukor
⭕ 8 db Fapálcika

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    SzĂłjaSzĂłja

    Elkészítési Lépések

    1

    Kezdd azzal, hogy a csirke porcokat alaposan megmosod, Ă©s szĂŒksĂ©g szerint a felesleges rĂ©szeket eltĂĄvolĂ­tod.

    A csirke porc jól illeszkedik a yakitorihoz, de fontos, hogy friss legyen a legjobb íz elérése érdekében.

    2

    A szójaszószt, mirint és a cukrot keverd össze egy tålban, majd öntsd a keveréket a csirke porcra. Hagyjd ållni legalåbb 20 percig, hogy a porc åtvegye az ízeket.

    A csirke porc jól åtveszi a marinåd ízét, így minél hosszabb ideig marinålod, annål gazdagabb lesz az íze.

    3

    A csirke porcokat tƱzd fel a pĂĄlcikĂĄkra Ășgy, hogy ne legyenek tĂșl szorosak, hogy jĂłl ĂĄtsĂŒljenek.

    A pålcikåkat åztasd vízbe 20-30 percre, hogy ne égjenek meg a grillen.

    4

    Grillezd a csirke porcokat közepes långon 5-7 percig, mindkét oldalon, amíg szépen karamellizålódnak és ropogósak lesznek.

    A csirke porcokat figyelmesen sĂŒsd, hogy kĂ­vĂŒl ropogĂłsak, belĂŒl pedig finom puhĂĄk maradjanak.

    5

    A kész yakitorit tålald fel.

    Tålalåskor friss szezåmmaggal is megszórhatod a csirke porcokat, hogy még ropogósabb legyen.